Selectie NEC kent nog drie twijfelgevallen

Been wil zondag maar één ding en dat is winnen van Feyenoord.

Niets zo veranderlijk als de voetbalwereld. Woensdag verliet Tim Janssen nog het kunst­grasveld van Achilles’29 in de volle overtuiging dat hij misschien wel een van de laatste trainingen bij NEC had afgewerkt. De spits die twee seizoenen geleden werd over­genomen van RKC, maar onder trainer Mario Been geen basis­plaats heeft, zinspeelde op een transfer naar het buitenland.

„Maar ik heb begrepen dat er niet eens is onderhandeld door beide clubs. NEC wil mij niet laten gaan”, zei Janssen die donderdag in een persoonlijk gesprek door Carlos Aalbers en Mario Been op de hoogte werd gebracht.

De situatie van de Brabander had er anders uitgezien als die andere spits, Collins John, dit seizoen een keer wedstrijdfit was geweest. Maar de van Fulham gehuurde aanvaller bleek nimmer in staat aan te pikken bij de rest van de se­lectie en probeert nu een contract te verdienen bij Charlton Athletic dat onderaan staat in de Engelse Championship, de divisie onder de Premier League.

„Collins loopt stage bij een club in het buitenland”, hield Been zich op de vlakte. In zijn hart heeft de coach al afscheid genomen van Collins John. „Ik hou me er niet meer mee bezig.”

Wel werd de Rotterdammer in be­slag genomen door de naderende confrontatie met zijn nieuwe werk­gever Feyenoord waar hij per 1 juli aan de slag gaat. „Laat ik nog maar een keer heel duidelijk zijn. Het gaat zondag om maar één ding en dat is winnen van Feyenoord.” De heenwedstrijd in Rotterdam won NEC nog met 2-0. „Adel ver­plicht”, glimlachte Been, die ech­ter niet was vergeten dat de ope­ningsfase van dat duel voor de thuisclub was geweest. „Net zoals ze in de uitwedstrijd tegen Heeren­veen aanvankelijk beter waren. Die beelden hebben we ploeg nog maar eens laten zien. Opdat ieder­een weet dat Feyenoord wel dege­lijk goed kan voetballen.”

Ook daarom zou Been morgen graag willen beschikken over een fitte selectie, maar voorlopig telt zijn basiself nog drie twijfelgeval­len. Bas Sibum trainde gisteren apart van de groep, maar gelooft zelf dat hij tijdig hersteld is van zijn hamstringblessure. En Ramon Zomer ( lies) liet zich helemaal niet zien. Mocht Sibum het niet halen, speelt Dominique Kivuvu rechts op het driemans midden­veld. De jongste aanwinst Milano Koenders is de vervanger voor Zo­mer.

Blijft de spitspositie over. „Jhon van Beukering hebben we uit voor­zorg binnen gehouden. Door het kunstgras krijgt hij last van zijn rug. Maar Jhon morgen zijn vinger opsteekt dat het gaat, staat hij te­gen Feyenoord in de basis”, wist Been. En zit Tim Janssen op de bank. „ Ik begrijp wel dat NEC me nu niet laat gaan. Maar ik wil spe­len. Daar knok ik elke week voor. En dat blijf ik doen”, zat Janssen niet bij de pakken neer.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan