Rommedahl wil weer genieten

Nieuwste aanwinst NEC debuteert vanavond in bekerduel tegen Sparta.

Direct na de training, zijn eerste voor zijn nieuwe club, moest Dennis Rommedahl gister­ochtend al een handtekening zet­ten. Niet in het autogrammen­schriftje van een NEC- supporter, maar onder het overschrijvingsfor­mulier van de KNVB. De overgang van Ajax naar NEC moest gisteren nog door de Zeister papiermolen alvorens de Deen speelgerechtigd is voor het bekerduel tegen Sparta, vanavond om 20.00 uur in De Gof­fert.

Rommedahl: „Ik ga ervan uit dat alles tijdig in orde komt. Wie mijn directe tegenstander wordt? Dono­van Slijngaard. Die heeft Sparta ge­huurd van Ajax, dus die ken ik goed. Eens kijken of ik hem een paar keer voorbij kan lopen.” De van Ajax gehuurde aanvaller liep tijdens zijn eerste trainingsses­sie in Nijmegen rond met een stra­lende glimlach op zijn gezicht. „Ik ben superblij”, vertelde de rappe aanvaller op weg naar de douche. „Bij Ajax zat ik een beetje op een dood spoor. NEC had afgelopen zomer al belangstelling getoond. Toen ze zich kort geleden op­nieuw meldden, was voor mij de keus niet moeilijk. Onder Marco van Basten heb ik geen toekomst, dus werd het tijd om iets anders te zoeken. Ik heb lang genoeg op de tribune gezeten, ik wil weer lekker voetballen. En genieten.”

De Deen bekeek het duel tussen zijn oude en zijn nieuwe club zon­dagmiddag thuis op televisie. „Een mooie wedstrijd. Ajax won een beetje gelukkig, jammer voor ons’, lachte Rommedahl, aangevend dat hij zich snel thuis zal voelen bij NEC. Mario Been keek tijdens het trai­ningspartijtje zichtbaar tevreden naar de verrichtingen van zijn nieuwe rechterspits. „Rommedahl geeft het elftal iets extra’s. Met hem komt er meer diepte in ons spel. Hij is razendsnel en heeft ook technische kwaliteiten. Die jongen heeft niet voor niets 83 in­terlands achter zijn naam staan, zo­ver heb ik het lang niet geschopt”, aldus de coach die één keer uit­kwam voor Oranje.

Er was Been veel aan gelegen om Rommedahl op tijd speelgerech­tigd te krijgen voor de bekerwed­strijd tegen Sparta. „Een belangrij­ke wedstrijd. Het bekertoernooi blijft de kortste weg naar Europees voetbal. Als we winnen zitten we bij de laatste acht. Eenvoudig wordt dat niet. Sparta is een lasti­ge tegenstander. En bij bekerduels kun je niet berekenend te werk gaan, alleen winst telt. We moeten er gewoon staan.”

Opstelling NEC: Babos; Fernandez, Pot­huizen, Zomer, El- Akchaoui; Sibum, Schöne, Davids; Rommedahl, Van Beu­kering, Bouaouzan.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan