Ook Sparta blijkt maatje te groot

Na de zwaarbevochten bekeroverwinning tegen Excelsior eerder in de week stond deze middag de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma. Helaas bleek de eerste winstpartij voor de Nijmegenaren in weken niet de gehoopte opsteker voor een goed vervolg in de competitie. Op Het Kasteel won Sparta in een van regen doordrenkte pot verdiend met 2-0. De door Wim Rip gekozen basiself startten nog wel voortvarend tegen de Rotterdammers, met de grootste kans na een goede tien minuten voor Rutger Worm die op aangeven van de weer in gratie aangenomen kleine querulant Sadi Ntibazonkiza vol over de bal heen maaide. Naarmate de eerste helft vordere namen de Spartanen echter steeds meer het heft in handen. Dit resulteerde op slag van rust in een doelpunt van Falkenburg, die de bal na een ongelukkige en ietwat kolderieke flipperkastvertoning van Babos, Vleminckx en Worm, voor zijn voeten zag belanden en zich niet bedacht. De tweede helft zag weinig verbetering. NEC wilde wel maar kon niet, en Sparta faalde diverse malen in de afwerking. Tot aan de 62e minuut, toen Falkenburg een schot op doel loste en de bal van richting veranderd zag worden door de rug van Zomer, waardoor Babos kansloos achterbleef: 2-0. Wim Rip probeerde hierna nog iets te forceren door op opportunistische wijze de licht geblesseerde Wellenberg te vervangen voor aanvaller Fejzullahu. Maar ook na het inbrengen van ‘Good Old’ Potje voor Worm en Kivuvu voor Radomski bleef het Sparta dat de beste kansen kreeg, en onze jongens mochten dan ook de handjes dichtknijpen dat na de volle 90 minuten plus een minuutje blessuretijd de teller bleef steken op 2-0.

Klik hier voor de statistieken van de wedstrijd.

‘Rondje Om’ & ‘Zo Zagen Wij Het’ volgen later.