Nijmeegs kwartier: Haantje

Welbeschouwd was het al een zotte aan­stelling: Dwight Lo­deweges hoofdtrai­ner van NEC. De man had een cv van niks. Middelmatige voetbal­ler, afkomstig uit een land zonder voetbaltraditie (Canada) en als trainer een loopbaantje van niks. Tijdens zijn laatste klusje bij PSV, als vervanger van Stevens, bakte hij er ook niet veel van. Bij NEC zochten ze eigenlijk een jonge am­biteuze trainer, aan het begin van zijn loopbaan, met vernieuwings­drang. Mooi functieprofiel. Maar Lodeweges paste daar natuurlijk totaal niet in. Na elf puntjes uit bijna net zoveel zeer treurige wed­strijden gaf hij er ineens de brui aan. Zomaar, als een bliksemslag aan de heldere hemel vertrok Lo­deweges. Technisch directeur Car­los Aalbers was zo verrast dat hij gewoon op vakantie bleek te zijn.

Dat deed erg denken aan het ver­trek van Cees Lok, alweer enkele jaren geleden. Die stond bijna aan kop in de winterstop, toen hij na een kerstborrel ineens foetsie was. Legde ook nooit serieus uit waarom hij zo raar deed. Net als Lodeweges nu in alle talen zwijgt. Mooie verhalen over tweespalt in de spelersgroep hoor je genoeg. Maar of er iets van klopt weet bijna niemand. Spelers zouden ook knettergek zijn geworden van Lodeweges, die wedstrijdbe­sprekingen van drie uur hield. Maar of dat verhaal klopt?

Rest de vraag hoe de club nu ver­der moet. Co Adriaanse wordt ge­noemd. Zou mooi zijn, maar die komt alleen wanneer Marcel Boek­hoorn de dikke portemonnee trekt. Zes, zeven ton, voor minder doet Co het niet. En dan moeten er ook spelers komen waar Co per­pectief in ziet. En dus moet Boek­hoorn gewoon de baas worden. De kans daarop neemt toe. Marcel is tegenwoordig erg dik met Joop Munsterman van FC Twente. Mar­cel kan het vast niet hebben dat Joop zijn voetbalclub nu zo veel groter en succesvoller is dan NEC. Kom Marcel, speel eens het haan­tje en laat Joop zien dat je veel gro­ter bent dan hij!

Reageren?
j.vessen@gelderlander.nl

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.