NEC zet vraagtekens bij oefenduels bij amateurclubs

PSV en NEC oefenden afgelopen weekend op amateurvelden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De wedstrijd van PSV tegen Sivasspor werd tijdelijk gestaakt. NEC haalde de aftrap niet eens.

NEC wilde oefenen tegen Germinal Beerschot op het terrein van amateurvereniging De Treffers. Voor de wedstrijd brak een massale vechtpartij uit toen supporters van de Belgische club het terrein op wilden komen zonder te betalen.

"Deze parken zijn niet ingericht voor zulke calamiteiten", zegt manager operations Jan Bluyssen van NEC. "Er is geen scheiding van supporters mogelijk, je kunt geen verplichte combi houden. Aan de andere kant, geweld op deze manier is niet te voorkomen. Zelfs niet met een normale politie-inzet. Dit waren criminelen, dit had niets met voetbalvandalisme te maken."

De wedstrijd van PSV werd tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Kevin Blom moest twee spelers van de Turkse ploeg met rood van het veld sturen. Supporters van Sivasspor dreigden vervolgens het veld op te komen.

"We moeten ons afvragen of dergelijke wedstrijden nog wel op amateurvelden kunnen worden gespeeld", aldus Frank Wijnveld, veiligheidscoördinator van PSV.

Bron: Goal.com

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.