NEC volgde Tshibamba op de voet bij FC Oss

NEC volgde de verrich­tingen van huurling Joël Tshibam­ba bij FC Oss nauwgezet. Het was bij de Nijmeegse club dan ook be­kend dat de technische staf van de eerstedivisionist al enige tijd niet te spreken was over het gedrag van de 21-jarige aanvaller. „We hebben geregeld contact ge­had met mensen van Oss”, zegt Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC. „En we gingen natuur­lijk ook zelf vaak kijken bij wed­strijden van FC Oss. Zo ben ik vo­rige week vrijdag nog geweest, en ook afgelopen maandag nog met Wiljan Vloet.”

Aalbers noemt het teleurstellend dat de aanvaller, die eerder onder trainer Mario Been ook bij NEC al eens om disciplinaire redenen uit de selectie was gezet, in dienst van de Ossenaren niet de juiste ont­wikkeling doormaakte. „Het doel van de verhuur aan FC Oss was dat hij stappen zou ma­ken”, zegt de technisch directeur. „Dat geldt natuurlijk niet alleen op voetbalgebied, maar ook gedrag is daarbij heel belangrijk. Talent is één, maar daar omheen zijn nog veel meer factoren van belang. De beslissing van FC Oss om niet met Joël verder te gaan is niet na één voorval genomen. Het gaat om een hele periode. Op een gegeven moment was de maat vol.”
Jong NEC heeft gisteravond slechts deels de aansluiting gevon­den met de middenmoot in de ere­divisie voor beloftenteams. De Nij­megenaren speelden op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Jong De Graaf­schap. Jong NEC speelde een matige eer­ste helft, waarin de Achterhoekers een paar keer gevaarlijk voor doel­man Rein Baart opdoken. „Voor rust ging eigenlijk alles mis”, vond trainer Jack de Gier. „We speelden heel slordig, liepen voortdurend uit positie.”

NEC hield echter stand en kwam meteen na de rust prompt op voor­sprong. Moestafa El Kabir kopte een corner van Rutger Worm raak. NEC ontsnapte vervolgens na een uur voetballen, toen Tim Keurntjes een penalty miste. De Nijmegenaren stonden de laat­ste twintig minuten met tien man. Worm verspeelde op de helft van De Graafschap de bal en maakte daarop een wat wilde en gefrus­treerde overtreding. Hij kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood. Roy Terschegget buitte de Doetin­chemse overtalsituatie tien minu­ten voor het einde uit: 1-1.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.