Joël Tshibamba traint nog niet mee bij NEC

Joël Tshibamba keert voorlopig niet terug in de selectie van NEC. De aan FC Oss verhuur­de aanvaller, gistermiddag door de Brabantse eerstedivisionist wegens ‘herhaaldelijk ondisciplinair ge­drag’ op non-actief gesteld, zal de­ze week nog niet meetrainen bij de Nijmegenaren. Ook niet bij het beloftenteam.

„ De komende dagen beraden we ons op de situatie”, zegt Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC. „Ik heb Joël kort gesproken en zijn kant van het verhaal ge­hoord. Hij denkt nu eerst maar eens na over de situatie. En dat zul­len wij ook doen.”

Tshibamba heeft nog een contract tot medio 2012 bij NEC. Hij sluit binnenkort waarschijnlijk aan bij het beloftenelftal. De spits, dit sei­zoen in 14 competitieduels van FC Oss goed voor 5 doelpunten, zal dit kalenderjaar geen wedstrijden spelen voor NEC. Hij mag pas na de komende transferperiode in ja­nuari voor een andere club dan FC Oss uitkomen. Een terugkeer bij de Brabanders is uitgesloten.

„ Zij respecteren de huurovereenkomst, op financieel gebied. Maar hij is de­finitief uit de selectie gezet”, weet Aalbers. De Ossenaren hebben behalve Tshibamba ook oud-NEC’er Ka­rim Fachtali op non-actief gezet. Hij had een verbintenis tot het ein­de van dit seizoen. Fachtali en Tshibamba waren met 13 doelpun­ten goed voor ruim de helft van de productie van FC Oss.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.