NEC raakt zijn boegbeeld kwijt aan FC Twente

Vandaag in de Gelderlander

NEC raakt zijn boegbeeld kwijt aan FC Twente
PeterWisgerhof speelt de komende 3,5 jaar bij FC Twente.

Peter Wisgerhof voet­balt de komende 3,5 jaar voor FC Twente. De 29- jarige verdediger, die ruim acht seizoenen voor NEC uitkwam, maakt overmorgen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse al zijn debuut voor zijn nieuwe werkge­ver. „Ik heb tot op het laatste moment gevoelens van twijfel gekend, maar eigenlijk moest dit zo aflo­pen”, vertelde de vertrekkende NEC- captain gisteravond. „ Ik ben nu wel blij dat de kogel door de kerk is.”

Wisgerhof gaat er bij FC Twente duidelijk op vooruit, zowel spor­tief als financieel. „ De afwikkeling van de financiën heb ik overgela­ten aan mijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink. Zelf heb ik vanmiddag gesproken met de trai­ner (Steve McLaren, red.). Hij gaf aan dat ik vanaf het begin de eer­ste keus was om Robbie Wielaert op te volgen. Daar spreekt veel ver­trouwen uit.”

De Wageninger komt in Enschede een paar oude bekenden tegen. Op de eerste plaats de oud-NEC’ers Romano Denneboom en Youssouf Hersi. Maar ook met Cees Lok, de coach van Jong FC Twente, heeft Wisgerhof in het verleden nauw samengewerkt. „ Ik had een prima verstandhouding met Cees toen hij trainer was van NEC. Ik vond het erg jammer dat hij zo plotse­ling vertrok, temeer omdat wij er op dat moment zo goed voorston­den. Maar het heeft geen afbreuk gedaan aan onze verhouding. Ik denk zelfs dat hij een goed woord­je voor me heeft gedaan bij de lei­ding van Twente.”

Technisch directeur Carlos Aalbers van NEC reageerde gisteren teleur­gesteld op het vertrek van Wisger­hof. „Erg spijtig. We raken niet al­leen een heel goede speler maar ook een boegbeeld kwijt.” Het lijkt erop dat wij de tol van ons succes betalen”, verzuchtte Aalbers, mede naar aanleiding van de speculaties over een mogelijk vertrek van trainer Mario Been naar Feyenoord.

„Voor zover ik weet is er nog geen contact ge­weest tussen Feyenoord en Been, maar het zou niet onlogische zijn. Ik weet niet hoe Mario zal reage­ren als zij bij hem aankloppen. Maar het is bekend dat Feyenoord diep in zijn hart zit. Voor NEC zou het echter een zware aderla­ting zijn. Wij vinden Mario een uitstekende trainer. Niet voor niets hebben wij kort geleden zijn con­tract met drie jaar verlengd.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.