Mario Been nog niet gebeld + reactie Aalbers

Vandaag in de Gelderlander

Mario Been nog niet gebeld
Trainer NEC staat voor lastige beslissing als grote liefde belt.

Hij beleefde volgens ei­gen zeggen „een van de minder leuke dagen uit mijn leven.” NEC- trainer Mario Been verloor gisteren eerst Peter Wisgerhof aan FC Twente. Niet veel later werd hij geconfronteerd met de ontslaggolf bij Feyenoord, waardoor iedereen er onmiddellijk van uitging dat Been per direct de plaats van de vertrokken trainer Gertjan Ver­beek zou innemen.

„Daar hoef ik helemaal niet over na te denken, omdat niemand van Feyenoord mij tot nu toe bena­derd heeft”, verzuchtte Been. In een verloren uurtje had hij het aantal spelers dat de deur van het Goffertsstadion achter zich had dichtgeslagen in het afgelopen an­derhalf jaar nog maar eens op een rijtje gezet. Brett Holman, Krisz­tian Vadocz, Kevin Bobson, Jere­main Lens, Jonas Olsson, Muslu Nalbantoglu en dan gisteren ook nog eens Peter Wisgerhof. „Heb ik met die namen nog eens een op­stelling gemaakt. Goh, dacht ik. Met die jongens erbij hadden we niet misstaan bij de eerste drie.”

De realiteit is echter dat Been zijn beste spelers constant ziet vertrek­ken. „Die jongens neem ik niets kwalijk. Ik gun het Peter bijvoor­beeld absoluut. Zeg altijd tegen mijn spelers dat ze hun top moe­ten zoeken. Maar voor een trainer is het wel frustrerend als je ze daar­door steeds kwijtraakt.”

En daarom is het niet onlogisch om te veronderstellen dat Been ook een keer vertrekt. Misschien vandaag al. Naar zijn grote liefde Feyenoord. Wat zal hij antwoor­den als het telefoontje uit De Kuip eindelijk komt. „ Joh, eerlijk. Ik weet het echt even niet”, klinkt de Rotterdammer allesbehalve vro­lijk. „ Ik heb me vandaag gericht op Ajax. Met Ron (De Groot, zijn as­sistent, red.) gesproken over de op­stelling. Wie vervangt Peter achter­in. Wie maken we aanvoerder. Dat houdt me nu bezig.” En hij zucht nog maar eens. Dieper dan aan het begin van het gesprek.

Aalbers: niets gehoord van Feyenoord

Zodra het ontslag van Gertjan Verbeek bij Feyenoord bekend wordt, staat ook de telefoon in Nijmegen, bij NEC, roodgloeiend.

"Klopt", zegt technisch directeur Carlos Aalbers tegenover Omroep Gelderland. "Terwijl we volgens mij geen partij zijn". Direct na de eerste berichten uit Rotterdam, pushed met name dagblad AD Mario Been als eerste keus nieuwe trainer. "Dat zie ik ook, maar niemand meld zich nog."

Toch houdt Aalbers zijn hart vast voor de nabije toekomst. "Het gaat om de onderbuikgevoelens. Mario heeft die bij Feyenoord. Dat maakt het moeilijk, als het verhaal echt gaat spelen dan."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan