NEC pakt vandaag het gewone leventje weer op

Vandaag in de Gelderlander:

Na een weekje in de Spaanse zon begint voor de profs van NEC vandaag het gewone leventje weer. Met volle tank gaat de ploeg van Mario Been deze week op weg naar de eerste grote klus van 2009, de thuiswedstrijd van zondagmiddag tegen Ajax.

In grote lijnen is het trainingskamp in Marbella naar wens verlopen, vindt de NEC-coach. "Het belangrijkste was dat we onder ideale weersomstandigheden op perfecte velden hebben kunnen trainen. Het hotel was goed en op het eten was ook niets aan te merken. Een tegenvaller was dat veel spelers in de aanloop naar de wedstrijd tegen FC Groningen (2-0 verlies, red.) moesten afhaken met ziekte en kleine pijntjes."

De Rotterdammer waarschuwt dat een plaats in het linkerrijtje aan het einde van de rit beslist nog geen uitgemaakte zaak is voor NEC. "We zijn het afgelopen jaar misschien een beetje verwend geraakt, maar het is echt niet zo vanzelfsprekend wat we gepresteerd hebben. De onderlinge verschillen in de eredivisie zijn klein."

"Ik hoop dat we de lijn van de eerste seizoenshelft kunnen doortrekken. Op de speldiscipline valt weinig aan te merken, we pakken bijna geen overbodige kaarten. Organisatorisch staat het ook heel goed. Het is wel zaak dat alles heel blijft. We kunnen ons niet al te veel blessures veroorloven."

Been gaat er vanuit dat NEC zich voor het sluiten van de transfermarkt op 1 februari gaat versterken. "Dat is nog steeds de bedoeling. Er is geld beschikbaar, maar we willen dat wel goed uitgeven. We gaan niet zomaar een nieuwe speler halen. Het moet wel iemand zijn die een directe versterking voor ons is. Ik hoop dat het zo snel mogelijk rond komt."

Een specifieke rechterspits staat bovenaan op het prioriteitenlijstje van de NEC-trainer. Voornaamste kandidaat is Ajacied Dennis Rommedahl, zo was in Spanje in het fluistercircuit te horen.

De 30-jarige Deen is in Amsterdam hooguit de tweede keuze op de rechtsbuitenpositie. Hij heeft kort geleden van coach Marco van Basten te horen gekregen dat hij weg mag bij Ajax. Zijn zaakwaarnemer Sören Lerby heeft laten weten dat Rommedahl bij voorkeur in Nederland blijft. Voor een club als NEC zou de snelle vleugelspits natuurlijk een serieuze versterking zijn. Het zou anderzijds ook zomaar kunnen gebeuren dat NEC op korte termijn een speler kwijtraakt. Peter Wisgerhof is bij FC Twente de beoogde opvolger van Robbie Wielaert als diens transfer naar Ajax doorgaat. Been: "Laat ik voorop stellen dat ik hoop dat Peter blijft. Maar omdat hij die clausule in zijn contract heeft, kunnen wij hem niet tegenhouden."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan