NEC onderuit tegen Groningen

NEC heeft op Marbella, waar de selectie verblijft voor een trainingskamp, een oefenwedstrijd met 0-2 verloren van FC Groningen. De doelpunten van de noorderlingen vielen vlak voor rust en vlak voor tijd.

NEC werd de laatste dagen in Zuid-Spanje getroffen door een griepgolfje. Voornaamste slachtoffers waren Bas Sibum, Rachid Bouaouzan, Tim Janssen en Mark van de Boogaart. Verder waren er een paar spelers die wat overbelast waren geraakt door de pittige trainingssessies van de afgelopen week.

FC Groningen, dat pas dinsdag in Spanje was gearriveerd, maakte een wat frissere indruk. De ploeg van coach Ron Jans kwam kort voor rust op voorsprong. Dominique Scholten, de vervanger van de lichtgekwetste Youssef El-Akchaoui, gaf zijn tegenstander Tom Hiariej iets te veel ruimte, diens voorzet werd bij de eerste paal ingeknikt door Petter Anderssen: 1-0.

Na rust kreeg NEC via Joël Tshibamba, op aangeven van Dani Fernandez, twee uitgelezen kansen om op gelijke hoogte te komen, maar de jonge spits faalde telkens in de afwerking. Vier minuten voor tijd zorgde Pepijn Kluin voor de 2-0 eindstand. De Groningse beloftenspeler kapte Peter Wisgerhof uit en kogelde bal onhoudbaar langs doelman Rein Baart, zo meldt De Gelderlander.

Opstelling NEC: Babos (46. Baart); Fer­nandez (46. Pothuizen), Wisgerhof, Zo­mer, Scholten (46. Radomski); Kivuvu, Schöne, Davids; Ntibazonkiza ( 61. Fer­nandez), Collins John ( 26. Sibum), Tshi­bamba