NEC bekert verder na krappe zege

NEC heeft zich vanavond in een zenuwslopende ontmoeting met Excelsior met een 2-1 overwinning verzekerd van een plaats in de 1/8 finale van de KNVB beker. Een welkome opsteker na een enerverende week waarin coach Dwight Lodeweges na een zoveelste slappe verliespot tegen PSV besloot de handdoek in de ring te gooien. Aan Wim Rip en Wilfried Brookhuis hierdoor de ondankbare taak om de brokstukken bijeen te rapen en de ploeg in korte tijd mentaal weer klaar te stomen voor deze bekerontmoeting. En eens te meer bleek dat het in bekerduels flink kan spoken. Nadat NEC vroeg in de tweede helft op voorsprong was gekomen door een wederom wonderschoon doelpunt van John Goossens, liep Zomer in de 78e minuut tegen een tweede gele kaart op en mocht dus vroegtijdig gaan douchen. Tot overmaat van ramp schoot Excelsior aanvaller Fernandez zijn ploeg in de 87e minuut langszij. Een verlenging was het gevolg, waarin Pothuizen tot grote vreugde van het al wekenlang geplaagde NEC publiek in de 106e minuut de winnende treffer voor zijn rekening nam door een door El-Akchaoui genomen vrije trap tussen de palen te werken. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met 20 spelers op het veld, nadat ook de aanvoerder van Excelsior kort voor het einde van de verlenging met een tweede gele kaart de kleedkamers op had mogen zoeken.

Klik hier om de statistieken van de wedstrijd te bekijken.

‘Rondje om’ & ‘Zo Zagen Wij Het’ volgen later.