Lodeweges handhaaft basiself tegen Willem II

Het zijn weer ouder­wetse ‘Europese weken’ voor Gá­bor Babos. Na de kraker tegen AZ speelde de doelman met NEC mid­weeks in het bekertoernooi tegen FC Eindhoven, vervolgens werd de euforie over het bereiken van de laatste 32 flink getemperd door de nederlaag in eigen huis tegen Heracles en afgelopen woensdag pakte de ploeg een zwaar bevoch­ten punt tegen FC utrecht.

En de trein raast verder. Vanavond de uitwedstrijd bij Willem II en volgende week de allesbeslissende WK- kwalificatie- interlands met de nationale ploeg tegen Portugal (za­terdag 10 oktober) en Denemar­ken ( woensdag 14 oktober). Als hij dan donderdag de 15e terugkeert uit Kopenhagen, wacht zondags in De Goffert ADO Den Haag. „Een druk programma. Ik ben blij dat ik het zonder blessures ben doorgeko­men”, zoekt Babos vergeefs een stuk hout om het af te kloppen.

De ketser tegen Utrecht heeft hij alweer verwerkt. „ Een technische fout. Het is het lot van een keeper dat zoiets gelijk een tegendoelpunt oplevert”, beoordeelt hij de bal die onder zijn lichaam doorschoot, waardoor de bezoekers nogal goed­koop aan de voorsprong kwamen. Hoewel NEC de laatste onderlinge ontmoeting in Tilburg met 2-­1 won, beseft Babos dat aan die zege geen garanties op een goed resu­laat hangen. „Normaal is het een zware uitwedstrijd voor ons. Wil­lem II wil in eigen stadion graag snel domineren, zodat het publiek er achter gaat staan. Het is aan ons om net zo goed voor de dag te ko­men als we woensdag de tweede helft tegen FC Utrecht deden.”

Ook Dwight Lodeweges dacht met zichtbaar genoegen terug aan die fase van de laatste competitiewed­strijd. „Toen haalden we echt een heel aardig niveau. Kwam vooral omdat we goed stonden”, weet de coach van NEC. „Raakten we voor­in de bal een keer kwijt, sloten er gelijk middenvelders aan om die weer te veroveren. Je zag de ploeg groeien. Er lag geen gapend gat meer tussen de linies zoals tegen Heracles.”

Hij refereert nog maar eens aan de wedstrijd tegen AZ. „ Stonden we bij balverlies ook perfect. Dat mo­del. Daar moeten we in Tilburg ook weer naartoe.” Over de ont­moeting met Willem II heeft hij een goed gevoel. „ Al zal die ploeg getergd zijn. Zeker na de ongeluk­kige uitschakeling voor de beker te­gen NAC. Willem II speelt altijd met lef. Het is niet een ploeg die wegkruipt. Wij spelen in elk geval met dezelfde elf als tegen FC Utrecht. Dat ging redelijk. Die jon­gens mogen het nu weer laten zien.”

Willem II moet het stellen zonder doelman Maikel Aerts. De aanvoer­der van de Tilburgers was afgelo­pen week ziek en is daardoor niet fit genoeg om te spelen. Aerts wordt vervangen door de Fin Niki Mäenpää. 

Opstelling NEC
Babos; Wellenberg, Van Eijden, Zomer, El-Akchaoui; Kivuvu, Radomski, Davids; El Kabir, Vleminckx, Fejzullahu.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.