Jacco Swart “NEC barst uit haar voegen”

NEC hoopt dat er zo spoedig mogelijk begonnen kan worden met het uitvoeren van de plannen voor het Topsport- & Innovatiepark De Goffert. NEC wil het stadion uitbreiden om structureel aansluiting te vinden bij de subtop in de Eredivisie.

Uitbreiding van het stadion is pas mogelijk als NEC een gezonde financiële situatie kan aantonen met een flinke buffer. NEC verwacht in februari een intentieverklaring te tekenen, waarna er kan worden begonnen aan de bouw van het sportparkproject.

Algemeen directeur Jacco Swart hoopt dat de bouw in 2011 voltooid is. "Het zal wel moeten, NEC barst uit haar voegen", meldt Swart in Voetbal International. "We kunnen eenvoudigweg niet lang meer wachten. De club heeft de gemeente Nijmegen op een geweldige manier op de kaart gezet. De betekenis van de club voor mensen in de stad is duidelijker dan ooit. Daarom hopen we dat de gemeente snel tot een positieve stemming zal komen, zodat we aan het eind van dit jaar aan de slag kunnen."

Swart verwacht dat het allemaal goed zal komen. "Ik zie dat wel positief in. Als het langer duurt dan komt NEC in de problemen en zullen we niet snel weer zulke mooie jaren meemaken als afgelopen jaar. Dat is structureel onmogelijk met een begroting als die van ons."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.