Hoe gaat het toch met…..?

In deze rustige tijd is het altijd leuk om eens te kijken hoe het met een aantal van onze oud spelers gesteld is. Hierbij een kort overzicht wat er zoal gebeurde met de bekendste ex-NEC’ers in de 1ste competitie helft.

Jeffrey Leiwakabessy, Anorthosis Famagusta
De meest succesvolle speler van de 1ste competitiehelft lijkt toch Jeffrey Leiwakabessy te zijn. "Leiwa" speelt dit jaar met zijn nieuwe club Anorthosis Famagusta in de Champions League en speelde alle wedstrijden, waaronder de wedstrijden tegen Inter, waarbij de directe tegenstander van "Leiwa" Adriano was. Jammer genoeg werd Anorthosis Famagusta uitgeschakeld en plaatsten ze zich ook niet voor de UEFA Cup. In de Cypriotische A Katigoria heeft de ploeg na veertien speeldagen twee punten minder dan lijstaanvoerder Omonia Nicosia. Eind december kwam het gerucht dat NAC geïnteresseerd was in Leiwakabessy, maar waarschijnlijk is zijn komst financieel niet haalbaar voor de club uit Breda. In Cyprus maakte Jeffrey ook zijn eerste goal in zijn voetbalcarriere in de wedstrijd tegen Achna.


Leiwa in actie in de Champions League met als tegenstander Adriano.

Kristian Vadocz, CA Osasuna
Kristian Vadocz stapte in de zomerstop over naar Osasuna. In het begin had Vadocz last van wat kleine blessures, en ook zag de trainer het niet echt in hem zitten. Na het ontslag van de trainer en de aanstelling van Camacho als nieuwe trainer kwam Vadocz meer in beeld. Hij heeft nu in totaal 6 wedstrijden gespeeld bij Osasuna, waaronder 2 wedstrijden als invaller. Bij het Hongarije van bondscoach Erwin Koeman had Vadocz in het begin altijd een basisplaats, maar de laatste wedstrijden was er alleen nog een invalbeurt tegen Albanië. Hopelijk komt Kristian weer vast in de basis bij Osasuna, zodat hij ook zijn basisplaats bij Hongarije weer terug krijgt.

Frank Demouge, Willem II
Als we het over spelers hebben die een succesvolle 1ste competitiehelft hebben gehad, dan hoort Frank Demouge daar zeer zeker bij. De Nijmegenaar scoort aan de lopende band en met zijn 13 doelpunten in 16 wedstrijden voor Willem II, staat hij op dit moment op de 3de plaats van topscoorders in de eredivisie. Er zou belangstelling zijn voor Frank uit zowel binnenland (SC Heerenveen) als het buitenland (Club Brugge), maar begin december werd bekend gemaakt dat Frank zijn contract bij Willem II verlengt tot 2012.

Edgar Barreto, Reggina

De speler die eind december ons nog succes wenste voor de wedstrijd tegen Udinese speelt vrijwel iedere week in de basis bij Reggina. Hij scoorde 1 doelpunt. Reggina strijdt dit jaar weer tegen degradatie, op dit moment staat de club op plaats 17 in de Serie A. Verder speelt Edgar nog altijd in het nationale elftal van Paraguay, dat momenteel strijdt om kwalificatie voor het WK 2010 in Zuid Afrika. In de volledige competitie tussen alle Zuidamerikaanse landen zijn nu 10 wedstrijden gespeeld en Barreto staat met Paraguay bovenaan, met liefst 6 punten voorsprong op Brazilië.

Andrzej Niedzielan, Wisla Krakow
De basisplaatsen van Niedzielan bij Wisla Krakow zijn op één hand te tellen. Andrzej kwam 13 keer in actie, maar daarvan waren er wel 9 invalbeurten. In de voorronde van de Champions League speelde Wisla Krakow 4 wedstrijden, waarin Andrzej 1 maal scoorde. Wisla werd uiteindelijk uitgeschakeld door Barcelona. Verder had Andrzej nog 1 invalbeurt in de Uefa Cup wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Op dit moment staat Wisla Krakow 4de in de competitie van Polen. Eind december kwam het gerucht dat Borussia Mönchengladbach Niedzielan zou willen overnemen, dus even afwachten waar Andrzej de 2de competitiehelft zal spelen.

David Jones, Wolverhampton Wanderers
David Jones ging dit jaar van Derby Country naar Wolverhampton Wanderers in de Engelse Championship. Met de Wolves staat hij bovenaan in de Coca Cola Championship dit jaar. Van de 26 wedstrijden kwam Jones er 23 in actie, waarvan 3 invalbeurten. Hij scoorde in die 23 wedstrijden 3x. Hopelijk zien we Jones volgend jaar weer bij de BBC’s Match of The Day als Wolverhampton promoveert.

Guillano Grot, FC Inter Turku
De enige oud NEC speler die kampioen is geworden met zijn team is Guillano Grot. Hij begon het seizoen bij Helmond Sport, maar kon niet echt overtuigen daar. Hij kwam 4x in actie, waarvan 3 invalbeurten. Daarna nam het Finse FC Inter Turku Grot op huurbasis over. Grot speelde daar 10x, waarvan 9 invalbeurten. Eind december liet Grot zijn contract bij Helmond Sport ontbinden om waarschijnlijk in het nieuwe jaar een contract te tekenen bij de club waar hij op huurbasis heeft gespeeld. Inter Turku mag volgend jaar proberen via de voorronden de poulefase van de Champions League te halen. Ondertussen is bekend geworden dat Grot definitief getekend heeft in Finland en per 10 januari weer gaat trainen bij Inter Turku in voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Jonas Olsson, West Bromwich Albion
Jonas Olsson ging nog net voor het verstrijken van de transferdeadline weg bij NEC, hij vertrok naar West Bromwich Albion. Met die ploeg strijdt hij in de Premier League tegen degradatie. Olsson speelde 17 wedstrijden in de Premier League, waarbij hij 1x scoorde, de winnende tegen Middlesbrough. Afgelopen weekend speelde Jonas met WBA tegen Peterborough uit de eerste divisie van Engeland. Olsson scoorde wel, maar aangezien Peterborough ook 1x scoorde, komt er een Replay in de 3de ronde van de FA Cup.

Brett Holman, AZ
Ook Brett Holman verliet NEC in de zomerstop. Hij koos ervoor om naar AZ te gaan. In het roulatiesysteem van Louis van Gaal is Holman vooral invaller. Tot nu toe is Holman 12x in actie gekomen voor de koploper van de eredivisie, waarvan 8 invalbeurten. In die 12x scoorde Holman 1x in de wedstrijd tegen Heerenveen. Holman speelt ook nog altijd in het Australische elftal, waar hij dit jaar al weer 5x voor in actie kwam, waaronder de oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal die Holman met Australië won met 1-2.

Jeremain Lens, AZ
De speler waarvan iedereen hoopte dat hij in de zomerstop bij NEC zou blijven en of desnoods in de huidige transferperiode ons team komt versterken. Lens miste de start van de voorbereiding bij AZ vanwege een gebroken middenvoetsbeentje. In totaal speelde Lens 4x in de 1ste competitiehelft voor AZ, waarvan 2 invalbeurten. Eind oktober brak Lens opnieuw zijn middenvoetsbeentje. Hij zal pas in februari weer inzetbaar zijn. Het is afwachten of dat in Alkmaar is of toch bij NEC.

Roy Beerens, SC Heerenveen
Qua doelpunten deed Roy Beerens het zeker goed de 1ste competitiehelft. Hij scoorde maar liefst 6x in de 15 wedstrijden dat hij speelde voor Heerenveen. Ook in 5 europese wedstrijden stond Beerens in de basis. Jammer genoeg werd Heerenveen uitgeschakeld in de Uefa Cup.

Kevin Bobson, Red Bull Salzburg
De linksbuiten speelde een half jaar op huurbasis voor NEC en besloot toen dat hij liever een buitenlands avontuur wilde dan een vast contract tekenen bij NEC. Eerst was hij bijna rond met Dinamo Boekarest, maar de onderhandelingen liepen stuk. Uiteindelijk tekende hij eind augustus bij Red Bull Salzburg, waar Co Adriaanse trainer is. Met Red Bull Salzburg gaat het heel goed, maar met Kevin Bobson niet, hij speelt uiteindelijk 3 wedstrijden voor Red Bull Salzburg. Dit komt vooral door kleine blessures en ook had hij een tijdje wat privé problemen. In de winterstop gaat hij samen met zijn zaakwaarnemer kijken of er een leuke club voor hem komt, anders maakt hij het seizoen in Salzburg gewoon af.

Resit Schuurman, De Graafschap
Waar Resit Schuurman vorig seizoen niet altijd een basisplaats had bij De Graafschap, is dat dit seizoen totaal anders, van de 17 wedstrijden heeft Resit er pas 1 gemist. Ook dit seizoen vecht de Graafschap weer tegen degradatie.

Rob Wielaert, FC Twente
In de zomerstop probeerde Ajax lange tijd om Rob Wielaert over te nemen van FC Twente, maar uiteindelijk besloot de aanvoerder van Twente zijn contract te verlengen tot 2012. Na een kansloze ronde Champions League tegen Arsenal, doet Twente het erg goed in Europa, zij overwinteren net als ons eigen NEC. Ondertussen is Wielaert de onbetwiste aanvoerder van de Tukkers, in de 1ste competitiehelft miste hij geen wedstrijd van Twente, zowel op Europees gebied als in de eredivisie. Begin januari is bekend geworden dat Ajax weer bezig is om Wielaert over te nemen van FC Twente. Wielaert zou persoonlijk al rond zijn, maar de vraag is nog of Twente mee gaat werken aan de verkoop van Wielaert.

Youssouf Hersi, FC Twente
Ook dit jaar houdt Youssouf Hersi vooral de bank warm in Enschede. Youssouf kwam al wel 12 wedstrijden bij Twente in actie, maar daarvan waren 6 invalbeurten. In die 12 wedstrijden scoorde hij 1x. Ook Europees mocht hij 2x invallen en tegen Manchester City begon Youssouf zelfs in de basis.

Alexander Prent, Halmstads BK
Begin november hadden wij nog een kort vraaggesprek met Alexander Prent. Daarin was te lezen dat Prent veel te kampen heeft gehad met blessures bij Halmstads. Daardoor heeft Prent weinig gespeeld en hoopt hij het volgende seizoen in Zweden wel in de basis te kunnen spelen. In totaal heeft hij 11 wedstrijden gespeeld in de Zweedse competitie, waar hij 1x heeft gescoord. Uiteindelijk is Halmstads BK als 8ste geëindigd in de Zweedse competitie.

Dennis Gentenaar, Ajax
In het begin van dit seizoen had Dennis Gentenaar wat problemen met zijn huidige trainer Marco van Basten bij Ajax na wat kritiek op het beleid. Hij noemde van Basten amateuristisch vanwege de keuze om Vermeer en Gentenaar beurtelings op de bank te zetten als reservekeeper. Begin oktober kreeg Gentenaar weer erg veel last van zijn rug en kampte hij met een hernia. Hij heeft dit seizoen geen enkele wedstrijd gekeept voor Ajax. Eind december kreeg hij te horen dat hij mag vertrekken bij Ajax. Toen gaf Gentenaar aan dat hij graag terug wilde naar NEC, maar dat lijkt niet waarschijnlijk na het verlengen van Gabor Babos. Na het vertrek van Hans Vonk bij Ajax heeft Technisch Directeur Blind laten weten dat Dennis in de winterstop niet mag vertrekken en dat hij gewoon de stand in zal zijn voor Stekelenburg en Vermeer.

Romano Denneboom, FC Twente
De 1ste competitiehelft eindigde teleurstellend voor Romano Denneboom. Nadat hij in het begin nog alles speelde waaronder de kwalificatie van de Champions League tegen Arsenal, ging het daarna minder. Van de Europese wedstrijden speelde hij er 5, waarvan 1 invalbeurt. In die 5 wedstrijden scoorde Denneboom 2x. In de eredivisie speelde Denneboom in het begin alle wedstrijden, maar daarna kwam hij vooral als invaller in het veld. Hij kwam in totaal 12x in de actie, waarvan 6 invalbeurten en hij scoorde 1x in de wedstrijd tegen de Graafschap.

Said Boutahar, Willem II
In de zomerstop verlengde Said Boutahar zijn contract bij Willem II met 2 jaar tot 2010. Boutahar is al 14x in actie gekomen in de eredivisie. Het succes van Frank Demouge is ook voor een groot deel te danken aan de assists van Said Boutahar. Zelf scoorde Boutahar 2x in de 1ste competitiehelft.

Mike Zonneveld, PSV
Ook dit seizoen is geen super seizoen voor Mike Zonneveld bij PSV, hij heeft in de 1ste competitiehelft 5x zijn opwachting mogen maken in het elftal van PSV, waarvan 3 invalbeurten. Eind december laat PSV weten dat ze mee willen werken aan een vertrek van Mike, de eerste club die echte interesse heeft getoond is Panathinaikos. PSV en Panathinaikos praten verder in de winterstop over de verhuur, dan wel verkoop van Zonneveld.

Muslu Nalbantoglu
We sluiten af met onze knuffelturk Muslu Nalbantoglu. Nalbantoglu gaf eind vorig seizoen aan dat hij het wilde proberen in zijn vaderland Turkije en koos voor Kayserispor. Dat avontuur liep uit op een complete mislukking. Het boterde niet met trainer Bayram Cetin en uiteindelijk vroeg Muslu bij de clubleiding ontbinding van zijn contract aan en dit geschiedde eind oktober. Eind december kwam het nieuws dat "Moes" mee gaat op trainingskamp met de Graafschap. Meteen daarna kwam echter de mededeling dat de trainer van de Graafschap, Henk van Stee, Muslu niet als versterking voor de korte termijn ziet. Dus nog even afwachten waar "Moes" zijn carrière gaat vervolgen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.