In de media: NEC-Sparta

NEC-Sparta Rotterdam 2-1
Ondanks een snelle achterstand lukte het NEC zich te ontdoen van Sparta, dat al na twee minuten via Yuri Rose op 0-1 was gekomen. De ploeg van coach Mario Been was voor eigen publiek ook duidelijk de sterkste van de twee Eredivisionisten.

In de 36ste minuut rondde Lasse Schöne een combinatie met Dennis Rommedahl af voor de terechte 1-1. En in de 55ste minuut zorgde Jhon van Beukering met een individuele actie voor 2-1. Hij draaide razendsnel weg bij Sander van Gessel en klopte doelman Cor Varkevisser in de korte hoek: 2-1.

Bron: VI

NEC met smaakmaker Rommedahl verder in beker

NEC krijgt het de komende maanden druk, zowel binnen als buiten de landsgrenzen. De ploeg van trainer Mario Been overwinterde in de UEFA Cup (nu tegen HSV) en bereikte woensdagavond ten koste van Sparta de kwartfinale van de KNVB Beker: 2-1.

In een attractieve wedstrijd had subtopper NEC een lastige tegenstander in de Kasteelclub, die in Nijmegen wel in was voor een bekerstunt. De ploeg van trainer Foeke Booy had echter geen wapen tegen de snelheid van NEC-aanwinst Dennis Rommedahl. De van Ajax gehuurde aanvaller was de absolute smaakmaker in het volgepakte stadion De Goffert, zeker voor rust.

Sparta brak het duel tegen NEC al snel open. In de derde minuut scoorden de Rotterdammers de 0-1. NEC-doelman Gabor Babos stompte de bal na een hoekschop van Spartaan Kevin Strootman in de voeten van diens ploeggenoot Yuri Rose. De middenvelder knalde vervolgens hard binnen.

NEC leek even van slag, maar herpakte zich snel. Na ongeveer een kwartier begon de Rommedahl-show. De snelheid van de rechterflankaanvaller was te veel voor zijn bewaker Donovan Slijngard. Eerst voorkwam verdediger Sander van Gessel vlak voor de doellijn de eerste treffer van Rommedahl in Nijmeegse dienst.

Bron: FCUpdate

NEC naar kwartfinale KNVB Beker

NEC heeft de kwartfinale van de KNVB Beker gehaald. In De Goffert versloeg NEC Sparta met 2-1.

NEC verloor alle duels in het eerste kwartier. Na twee minuten maakte Rose al 0-1 uit een corner. Toen NEC begon te voetballen, kwam Sparta er niet meer aan te pas. Rommedahl kreeg alle vrijheid. Na twee 100% kansen en een serie voorzetten, leverde hij ook de assist op Schöne voor 1-1.

Kort na rust stak Bouaouzan de bal door op Van Beukering die 2-1 maakte. Falkenburg kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar NEC kwam eigenlijk niet meer serieus in de problemen.

Bron: Omroep Gelderland