Gras van de buren: Engelse coach kopt raak

In deze rubriek met de naam "gras van de buren.." pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras natuurlijk altijd het mooiste zal blijven. Deze keer nemen we je mee over het Kanaal naar Londen.

Raymond Atteveld heeft de naam zijn spelers soms op een meer dan verbale manier aan te pakken. Naar verluid mocht Ricky van den Berg recentelijk nog van dichtbij kennis maken met de ‘ferme hand’ van de huidige ADO Den Haag coach. In Engeland echter lacht menig manager over een dergelijke ‘soft approach’. Denk bijvoorbeeld aan Roy Keane, wiens aanwezigheid alleen al het bij spelers en pers dun door de broek laat lopen. Of wat te denken van Sir Alex, die in een vlaag van woede een voetbalschoen zo hard door de kleedkamer heen schopte dat David Beckham nog wekenlang met enkele hechtingen boven het oog moest rondlopen.

Stoke City coach Tony Pulis is momenteel zelfs het onderwerp van een intern onderzoek nadat hij en Stoke City aanvaller James Beattie elkaar het afgelopen weekend enkele rake klappen verkochten over een meningsverschil aangaande een toegezegde rustdag.

Queens Park Rangers manager Jim Magilton (foto onder) deed er afgelopen zondag nog maar eens een schepje bovenop. Interne bronnen beweren dat, na de verloren wedstrijd tegen Watford, de trainer een kopstoot zou hebben uitgedeeld aan Hongaars international Akos Buzsaky. Toen QPR aanvaller Patrick Agyemang tussenbeide kwam, zou Magilton gedreigd hebben hem dezelfde behandeling te geven. Inmiddels wordt de zaak onderzocht en is er een goede kans dat Magilton de kerst niet zal halen als manager bij QPR. Ook beraadt Buzsaky zich over het aanspannen van een rechtzaak tegen Magilton.

Hopelijk heeft Vloet dergelijke fysieke hulpmiddelen niet nodig, en zal zijn priemende blik afdoende zijn om de El Kabirs en de Tshibamba’s in onze selectie onder de duim te houden. En tijdens de komende wedstrijden van FC Twente is het misschien een idee om wat minder te letten op het vertoonde spel en wat meer op mogelijke bandages, pleisters en blauwe plekken van de spelers. Even zien of de harde hand van McLaren al zichtbaar is.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina