Goossens merkt dat er iets is veranderd bij NEC

BREDA – John Goossens was anderhalve week niet in De Goffert geweest. Toen hij terugkeerde van zijn verblijf bij Jong Oranje, dat – zonder de inbreng van de NEC’er overigens – vorige week de EK kwalificatiewedstrijden tegen Jong Liechenstein (3-0) en Jong Spanje (2-1) won, stond Wiljan Vloet voor de groep en merkte de middenvelder dat alles anders was.

"Iedereen is fris. Ze staan allemaal op scherp. De sfeer is anders. Eigenlijk zoals ik die uit de tijd van Mario Been kende", zei de Amsterdammer die door Vloet in de wedstrijd tegen NAC voor het eerst op ’tien’ speelde.

"Ik moest vooral acties maken. Durfde dat ook, want als ik balverlies leed, werd ik onmiddellijk in de rug gedekt door een ploeggenoot. Echt, iedereen klapte er op. Dat is lekker voetballen, hoor", genoot Goossens zaterdag in het Rat Verlegh-stadion nog even na.

Die scherpte had de ploeg meegekregen van Vloet, wist de voetballer. "De trainer zit er bovenop. Als we sprintjes van tien meter moeten trekken, is het ook tien meter. Doe je er negen, krijg je dat onmiddellijk te horen."

Natuurlijk was er tegen NAC nog genoeg fout gegaan. "Maar bij ons ging iedereen tot het gaatje. Reken maar dat wij weer gaan klimmen", verzekerde Goossens.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.