Collins John voorlopig op zijspoor bij NEC

Collins John staat voorlopig op een zijspoor bij NEC. De van Fulham gehuurde spits kampt met een forse conditionele achterstand. NEC heeft John duidelijk gemaakt dat hij pas in aanmerking komt voor een rol bij de hoofdmacht als hij helemaal fit is.

"Tijdens het trainingskamp hebben we de fysieke gesteldheid van alle spelers getest", legt technisch directeur Carlos Aalbers uit. " Daarbij is gebleken dat Collins John niet in staat is om 90 minuten te voetballen. En dat is toch het minste wat we van onze spelers verwachten, dus ook van hem."

NEC huurde de 23-jarige spits afgelopen zomer vlak voor het verstrijken van de transferdeadline. Het was een noodgreep. De geboren Liberiaan, die bij Fulham een half jaar geen wedstrijden had gespeeld, bleek allesbehalve fit. Hij moest eerst een speciaal herstelprogramma afwerken voor hij in aanmerking kwam voor een optreden in de Nijmeegse hoofdmacht.

Na drie maanden was het zo ver. Trainer Mario Been zette hem in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Spartak Moskou voor het eerst in. Een paar weken later, tegen Udinese, nam hij de belangrijke openingstreffer voor zijn rekening. En eind december stond John voor het eerst in de basis, in de uitwedstrijd tegen AZ. Toen werd echter eens te meer duidelijk dat de geblokte spits nog altijd niet toe is aan een hele wedstrijd. Een indruk die tijdens het trainingskamp in Marbella werd bevestigd.

Aalbers ontkent overigens dat NEC zo snel mogelijk van John af wil. "Waar het ons om gaat, is dat hij aan de slag gaat om wedstrijdfit te worden."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.