Clausules

trefwoord:clausule
synoniemen:beding, bepaling, voorbehoud, zinsnede.

clau•su•le de; v(m) -s afzonderlijke bepaling ve overeenkomst, aldus de Dikke Van Dale.

Clausule is de laatste dagen, en zeker vandaag, het woord wat in Nijmegen sfeerbepalend is. Veel mensen met een rood-groen-zwart hart zullen het een vies woord vinden. Met een beetje pech kost de clausule ons, onze trainer en aanvoerder. Wisgerhof heeft een clausule in zijn contract dat hij voor ongeveer 1 miljoen mag vertrekken en Been voor 750.00 euro, dat zijn de bedragen die er in de media circuleren. Schande spreekt men er van. Natuurlijke zijn deze reacties te begrijpen, met emotie wordt er gereageerd op het slechte nieuws dat je misschien twee van de belangrijkste pylonnen van team kwijt bent. Maar laten we wel realistisch blijven.

Het spelletje dat wordt gespeeld rond een contractverlenging is heel simpel: Trainer/speler verdient nu een x bedrag, zijn contract loopt bijna af en de club wil hem behouden. De club gaat met de betreffende persoon om de tafel zitten en zegt: “jij verdient nu x, maar als je bijtekent voor 3 jaar krijg je van ons bedrag z. Speler/trainer zegt: “prima maar dan wil ik wel een clausule die er voor zorgt dat ik voor een bepaald bedrag weg mag, anders teken ik niet bij.” Waardeloos dat het zo gaat maar thats life! Het is dan kiezen of delen, clausule in het contract of de speler gratis zien vertrekken.

Laten wij in godsnaam niet vergeten dat een paar jaar geleden hier spelers als Denneboom, Wielaert, Gentenaar en Leiwakabessy gratis de deur uit liepen. NEC heeft daar nooit wat voor gevangen!

Als Wisgerhof niet verlengd had was deze topper ook gratis vertrokken en had Been geen clausule gehad dan had hij nooit bijgetekend. Laten we nou niet met zijn alle met het vingertje naar Carlos Aalbers wijzen dat hij zo stom is geweest om een clausule in het contract op te laten nemen, maar laten we de duim opsteken dat hij zo slim is geweest om de contracten te verlengen en zo te voorkomen dat spelers gratis vertrekken. Dat hebben we helaas al vaak genoeg mee gemaakt.

En zolang er nog niet in Enschede of in Rotterdam een contract is getekend houd ik nog altijd hoop. Want herinnert u zich deze nog: “Alles komt goed!”

Hans112

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan