Bij Saïdi ligt alles op zijn plaats

BREDA – Nu Saïdi Ntibazonkiza eindelijk herenigd is met zijn gezin, voelt de Burendees zich beter. Dat weten ze sinds zaterdag bij NAC ook.

Om de afstand van Breda naar Nijmegen te overbruggen dook Saïdi Ntibazonkiza zaterdagavond na zijn wonderschone treffer tegen NAC Breda (3-3) in de camera van Eredivisie Live. Thuis zag zijn zoontje met grote ogen zijn vader dichterbij komen.

"Dat had ik hem beloofd. Als ik een doelpunt zou maken, was die voor Saïdi", zei de Burundees, die sinds 11 november herenigd is met zijn vrouw en zoontje van vier jaar.

Voorlopig mogen ze negentig dagen in Nederland blijven, maar Ntibazonkiza hoopt vurig dat Ger Lagendijk er in slaagt om de tijdelijke verblijfsvergunning om te zetten in een definitieve. Toen de Afrikaan en NEC lijnrecht tegenover elkaar stonden in hun arbeidsconflict wilde hij niets meer te maken hebben met zijn zaakwaarnemer. Maar onlangs schreef de voetballer een uitgebreide excuusbrief aan Lagendijk, die hem prompt twee weken geleden vergezelde op Schiphol. "Ik was heel blij dat meneer Lagendijk meeging. Zonder hem was ik er nooit uitgekomen. We hebben veel aan hem te danken", zegt Saïdi, die voordat het vliegtuig uit Burundi geland was, zijn ‘vrijgezellenflat’ omgetoverd had tot een keurige eengezinswoning. "Ik heb zelfs gordijnen gekocht", gaf hij ongewild aan dat er het nodige moest gebeuren.

Vijf maanden geleden – tijdens een korte vakantie – had hij ze voor het laatst gezien. Dat ze nu eindelijk in Nijmegen zijn, doet hem zichtbaar goed. "Ze zijn alles voor me. Saïdi en ik hebben al samen gevoetbald. Dat ik ze nu weer bij me heb, is heel belangrijk voor me. Het geeft rust. Ik voel me gewoon beter."

Dat bleek zaterdag in Breda, waar Saïdi misschien wel zijn beste wedstrijd in het shirt van NEC speelde. Van zijn nieuwe trainer Wiljan Vloet had hij niet alleen het vertrouwen, maar ook een simpele opdracht meegekregen. "Ik moest vooral rustig blijven. Niet alles willen doen. Niet overal willen zijn. Meer mijn momenten kiezen."

Zijn mooiste moment koos hij na 54 minuten. Eigenlijk had de bal – als eerbetoon – in de kruising moeten blijven hangen. "Het was een goede goal", sprak Ntibazonkiza bescheiden over zijn werelddoelpunt. Zijn tweede van de avond leverde NEC alsnog een een puntje op. "Heel belangrijk voor ons. Ik ben blij voor de club. En een compliment voor de groep. Ook toen we op achterstand kwamen, bleef iedereen keihard werken."

Zijn treffers vierde de aanvaller met de meegekomen Nijmeegse aanhang, die hem nog niet zo lang geleden had uitgefloten omdat hij de club in de steek gelaten had. "Maar ik kijk nu alleen nog vooruit. Naar de toekomst" , zei Saïdi.

En daar maken Sada en Saïdi weer deel van uit.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan