Been: “Davids zou bij Feyenoord nu niet misstaan”

Vandaag van de site van VoetbalPrimeur.nl

NEC-trainer Mario Been had in de jeugd van Feyenoord Lorenzo Davids onder zijn hoede. Nu, bij NEC, is dat weer het geval. Volgens Been is Nijmegen echter niet het plafond voor Davids, die bij ‘AZ of Feyenoord nu al mee kan spelen’.

"Bij Feyenoord was ik al gecharmeerd van Lorenzo", zo zegt Been in gesprek met VI. "Hij heeft nooit een echte kans gehad in het eerste elftal, omdat de club toen vooral bezig was met spelers kopen. Lorenzo belandde op een dood spoor bij Feyenoord en toen heb ik hem naar NEC gehaald."

De start in Nijmegen verliep volgens de oefenmeester echter niet heel erg soepel. "Het begin was met vallen en opstaan, maar hij is nu zó goed bezig. Hij is echt zo’n speler die je mist als hij niet meedoet. Zijn grote kracht is natuurlijk het veroveren van ballen. En zijn loopvermogen is geweldig, hij kan bijna het hele veld belopen. Lorenzo is in korte tijd heel belangrijk geworden voor NEC."

Volgens Been kan Davids dan ook al verder kijken dan Nijmegen. "Bij Feyenoord zou hij nu zeker niet misstaan. Hij kan nog wel wat stapjes vooruit gaan zetten. Hopelijk blijft hij nog even bij ons, maar ik kan me voorstellen dat een club uit de top vijf van de Eredivisie hem nu al wil halen. Bij een club als AZ kan hij echt wel mee. Wat Lorenzo nog wel moet leren is wat rustiger te worden aan de bal, door zijn energie raakt hij het overzicht soms kwijt. En wat vaker een goaltje maken zou ook niet verkeerd zijn."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.