Been blijft, NEC hangt de vlag uit

Na een turbulent weekje is de rust in De Goffert weergekeerd. Mario Been maakte gisterochtend bekend dat hij in ieder geval tot het einde van het seizoen trainer blijft bij NEC. Het besluit van de Rotterdammer zorgde voor grote vreugde en opluchting bij de Nijmeegse club.

Vooral voor Carlos Aalbers is het aanblijven van Been goed nieuws. Als de coach inderdaad per direct was opgestapt, had de technisch directeur van NEC op zoek gemoeten naar een vervanger. En waar vind je midden in het seizoen een gekwalificeerde trainer die ook bij de club past? Aalbers: " Wij zijn erg blij met deze beslissing. Op de eerste plaats omdat Mario een uitstekende trainer is, maar ook omdat er nu duidelijkheid is. Als hij nu naar Feyenoord was gegaan, hadden we een geweldig probleem gehad."

Aalbers sluit niet uit dat Been ook komend seizoen nog werkzaam is in De Goffert. "Het is zeker niet zo dat Mario zonder meer toehapt als Feyenoord bij hem aanklopt. Hij zal daar perspectief moeten zien voor hij er in stapt. Ik neem aan dat Feyenoord vrij snel een beslissing neemt hoe het verder wil. Als de keus inderdaad op Mario valt, hebben wij voldoende tijd om een nieuwe coach te gaan zoeken."

Ook de spelers toonden zich gisteren verguld met het besluit van hun coach. "Goed voor het elftal, goed voor de club, ik ben heel blij dat-ie tot aan het eind van het seizoen blijft", aldus reservedoelman Rein Baart. "De laatste dagen ging het nog maar over één ding: blijft hij of gaat hij. En wie moet dan de nieuwe trainer worden? Gelukkig is hij steeds open tegen ons geweest, zodat er niet onnodig veel onrust ontstond."

Ook leeftijdgenoot Patrick Pothuizen is in zijn sas met het besluit van zijn coach. "Een goede keuze. We zitten nog in de UEFA Cup, in de beker en strijden ook in de competitie nog voor Europees voetbal. Ik denk dat Been het hier goed wil afsluiten. En daar komt bij: het valt niet mee om op dit moment bij Feyenoord in te stappen."

"Onbewust is er toch wat onrust in de ploeg geslopen", meent Pothuizen. "We kunnen ons nu weer helemaal richten op de belangrijke wedstrijden die er aankomen."

Voor aanvoerder Youssef El-Akchaoui kwam het aanblijven van Been niet als een echte verrassing. "Ik achtte de kans dat hij zou blijven iets groter dan dat hij direct zou vertrekken. Maar ik vind het wel super dat hij bij NEC blijft. Nu kunnen we tenminste rustig het seizoen afmaken."

Bas Sibum denkt er net zo over: "Ik heb er de laatste dagen een paar keer met de trainer over gesproken, dus ik wist wel ongeveer hoe hij er over dacht. Maar ik ben blij dat de kogel door de kerk is. Er komt nu weer rust in de tent."

Rachid Bouaouzan en Ramon Zomer, die gistermiddag samen het stadion binnenliepen, waren ieder op hun eigen manier verrast. Aanvaller Bouaouzan: "Blijft-ie? Echt? Joh, dat wist ik helemaal niet. Natuurlijk vind ik dit prima. Voor de club, voor het team en voor Been zelf."

"Ik had eerlijk gezegd verwacht dat hij weg zou gaan", vertelde verdediger Zomer. "Maar dit is echt goed nieuws. Been is belangrijk voor NEC, omdat hij met iedereen een goede band heeft."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan