Afwijzing van Adriaanse, Dwight doet een boekje open

Co Adriaanse heeft vanavond aangegeven geen trek te hebben in een avontuur bij NEC. Tegenover Jack van Gelder gaf de oefenmeester aan wel benaderd te zijn, maar niet midden in het seizoen een club te willen overnemen. Of Co daarmee vooral beleefd wilde blijven of de deur voor volgend seizoen op een kier hield is vooralsnog onduidelijk. Hoe dan ook, de zoektocht houdt dus aan.

Overigens ging Carlos Aalbers vandaag in de papieren editie van VI wat dieper in op de achtergronden van het vertrek van Dwight. De TD gaf aan dat er iets geknapt is bij de oefenmeester toen de ploeg, ondanks een afspraak er van het begin af aan op te klappen, al na 17 seconden op achterstand kwam tegen PSV. Het was de druppel na een aantal maanden waarin veel gebeurd was, zoals het wegstemmen van El Akchaoui als aanvoerder en het terughalen van Saidi Ntibazonkiza, iets waar Lodeweges het pertinent mee oneens was. Lodeweges had in de spelersgroep aangegeven dat Saidi onder hem nooit meer zou terugkeren, maar werd van hogerhand terug gefloten. Aalbers daarover: ‘Dat kan ik wel begrijpen, maar na verloop van tijd kun je daar ook weer proberen het beste van te maken. Ik had gedacht dat het na verloop van tijd weer zou slijten.

Lodeweges zelf uit zich in soortgelijke bewoordingen. De trainer beseft dat hij zichzelf geen plezier heeft gedaan. ‘Ik voel mij verantwoordelijk voor de club wat betreft de resultaten. Dan kan ik blijven zitten. Maar ik wilde eerlijk zijn naar de club toe. Ik heb het idee dat mensen in Nederland wel eens schrikken als iemand eerlijk is. Zakelijk gezien ben ik heel dom geweest. Misschien ook voor mijn eigen toekomst, want dit staat ook niet geweldig op je CV.’ Lodeweges is ook duidelijk over Saidi: ‘Die had ik er niet meer bijgehaald.’ De trainer geeft tevens aan te weten waarom het een lastig seizoen is: ‘Bas Sibum en Mark Otten vielen al snel weg. Zij zijn heel belangrijk in het groepsproces.’

Lodeweges eindigt met een opmerking die meer vragen oproept dan beantwoordt: ‘Ik vind dat NEC voldoende kwaliteiten heeft, maar een aantal zaken heb ik onderschat.’ Wat die zaken dan zijn, blijft vooralsnog onduidelijk….

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.