“Zijn wij nou zo verwend?”

Mijn gedachten dwaalden de afgelopen maanden nog wel eens af naar september 2003. NEC had een paar maanden daarvoor in Waalwijk geschiedenis geschreven door na 20 jaar eindelijk weer eens Europees voetbal te halen. En maandenlang leefde ik apetrots op een rood-groen-zwarte wolk toe naar het grote avontuur dat komen zou. Nadat de loting ons aan Wisla Krakow had gekoppeld en de tickets waren geboekt kon de voorpret beginnen. Maar gezien de ‘versterkingen’ die NEC die zomer had gehaald, wist eigenlijk iedereen dat het avontuur niet lang zou duren. Fabian de Freitas, Pascal Heije en Arjan Ebbinge moesten oa. Danny Hesp en Gorgi Hristov doen vergeten. Of in ieder geval de leegte opvullen die die twee hadden achtergelaten. Uiteraard was er veel (terechte) kritiek op het aankoopbeleid, want we moesten met een verzwakt team UEFA Cup gaan spelen.

En zo is het toch altijd al geweest? Elke zomer vertrekken er wel spelers, sommigen stoppen, sommigen worden weggekaapt, contracten worden niet verlengd, maar sinds kort worden spelers plotseling (met winst) verkocht! In vijf jaar tijd is er veel, heel veel veranderd in de Goffert! Maar ook op aankoopgebied worden we verwend! Deze zomer vertrokken Muslu, Lens, Holman, Bobson, Vadocz en tot slot zelfs Olsson en daar kwamen louter eredivisiewaardige spelers voor terug: Dani, Schöne, Radomski, Bouaouzan, Zomer en John! Allen spelers die zich al lang en breed hebben bewezen in de eredivisie! En of het nou een verdienste van Aalbers is, nog een gedeelte van Looyen, of misschien wel De Gier, het maakt mij allemaal geen zak uit. Ik ben gigantisch trots dat ze het in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen om deze selectie bij elkaar te krijgen, daarvoor verdienen ze gewoon een pluim op Stadionplein 1, eerlijk is eerlijk! Kritiek die nu nog geuit wordt is niet eens serieus te nemen, NEC heeft de beste transferperiode aller tijden achter de rug!

En natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, Radomski is al op leeftijd, Dani, Bouaouzan en Zomer zijn gehuurd, maar voor dit seizoen staat deze selectie er wel. En daar was zelfs nog bijna Leonardo aan toegevoegd! Die is dus op persoonlijke eisen uiteindelijk niet gekomen en mag van mij nu ook helemaal wegblijven. Deze zakkenvuller voelt zich blijkbaar te goed voor NEC en aan dat soort voetballers hebben we niks. Collins John daarentegen heeft er al zin in. Collins John! Ik weet niet of het al tot iedereen is doorgedrongen, of het kwartje wel is gevallen, maar dit is de grootste aankoop aller tijden! John komt van Fulham, is 22 jaar en heeft 2 interlands voor Oranje gespeeld; noem mij een grotere aankoop ooit door NEC gedaan! Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven en had eigenlijk allerlei lofuitingen verwacht, maar schijnbaar zijn wij NEC-supporters anno 2008 zo verwend dat zelfs zoiets ‘ons’ niks meer doet. In mijn ogen ongelooflijk, maar ik ben in elk geval heel trots op onze selectie voor dit seizoen, op Mario Been en op de technische staf (Aalbers en co) die dit allemaal voor elkaar hebben gekregen. Hulde!

En net zoals vijf jaar geleden zijn de tickets binnen, is het vliegtuig en hotel geboekt en is de voorpret begonnen. En met een beetje geluk en vorm van de dag kunnen we die poulefase van de UEFA Cup gewoon bereiken. Mario had wederom gelijk: "Alles komt goed!"

NEC4EVER

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan