“Ze moeten gewoon weer hun eigen spelletje gaan spelen”

Vandaag van de site van Forza-AZ.nl

Het jaar 2008 begon als het jaar van Jeremain Lens, maar eindigt allerminst zo. De aanvaller hielp NEC vorig seizoen aan Europees voetbal, maar zit als speler van AZ in de lappenmand. De snelle vleugelspits heeft een gebroken middenvoetsbeentje en moet geduld hebben.

Lens liep de blessure eind oktober op in de wedstrijd tegen Roda JC, maar werd pas vorige week geopereerd. Nu wachten tien lange weken van herstel. Terwijl Lens in bed ligt, reizen zijn oude ploeggenoten van NEC af richting Rusland voor het UEFA Cup-duel met Spartak Moskou. De AZ-speler gaf NEC vorig seizoen met negen goals een goede duw richting richting Europa.

"Maar ik heb niet iets van ‘als ik daar was gebleven dan’. Zo moet je niet teveel denken," zegt Lens tegen ELF Voetbal. "Ik vind het mooi om te zien en ik blijf NEC volgen, maar niet met weemoed. Ik zit nu bij AZ."

Lens hoopt op een stuntje voor NEC in Rusland. "Tegen Tottenham deden ze het al goed en tegen Spartak moeten ze gewoon weer hun eigen spelletje gaan spelen. Een punt pakken zou mooi zijn, al denk ik dat Moskou een maatje te groot is. Ze hebben nu eenmaal het vermogen om betere spelers aan te trekken."

Over een maand of drie hoopt de aanvaller zijn rentree bij AZ te maken. Lens denkt vooral als rechtshalf een kans te maken op speeltijd. "Daar speelt nu Mendes da Silva. Die doet het goed, maar heeft niet de aanvallende kracht, die ik wel heb. Daar kan ik wat extra’s brengen. Het gaat nu goed met AZ, dus het zal moeilijk worden om er weer tussen te komen. Ik ga straks mijn invalsbeurtjes pakken en laten zien dat ik er vanaf minuut één kan staan."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan