Wat een weekend, KNVB bedankt!

Tjonge, tjonge wat een week, ongelooflijk. Door de wanvertoning tegen Zwolle zou je het debacle van vrijdag tegen FC Twente, waarin die lulhannes (mag he, volgens Van Hanegem) van een Ben Haverkort even een ‘kleine’ overtreding op Tim Janssen over het hoofd zag en Twente in de rebound de 2-2 einduitslag op het scorebord kon zetten, bijna vergeten. Vinden ze het bij de KNVB vreemd dat heel Nijmegen woedend is. In de krant gaf de heer Uilenberg (baas van ons lulhannessenkorps) een reactie: “Bij Feyenoord-PSV werd ook een overtreding op Lazovic door Pieter Vink over het hoofd gezien, maar daar had die fout geen invloed op de uitslag. Dan is de commotie anders.” Man schei toch uit joh, als ik een grove fout maak op mijn werk kom ik er niet zo makkelijk van af, hoor. Uilenberg vervolgt: “Bij NEC miste Janssen een geweldige kans, dat is ook een fout. Zo kan een scheidsrechter ook een fout maken.” En dus besluit Uilenberg dat de KNVB Haverkort en zijn collega’s maar niet straft voor hun blunders. Nou, dan doet Mario Been het beter met 500 euro boete per speler na de wanprestatie tegen Zwolle.

Even voor de duidelijkheid, meneer Uilenberg, zal ik voor u nog even alle dwalingen van afgelopen weekend op een rijtje zetten. Ik denk overigens dat al die dwalingen voor NEC ongunstig zijn geweest, omdat de situatie Haverkort nu slechts één van de vele was.

Laat ik beginnen met ons eigen NEC:

– NEC-Twente: Haverkort ziet een overtreding op Tim Janssen over het hoofd, hij ‘had het niet gezien’ (nou, meneer Haverkort er is een foto in het nieuws geweest die iets anders laat zien), vervolgens maakt Twente 2-2 dankzij het rumoer dat er was ontstaan. Mario Been wordt vervolgens terecht woedend, rent het veld in en krijgt later 500 euro boete. Vervolgens laat Babos om dan in ieder geval erger te voorkomen en natuurlijk uit woede, de bal niet direct los als Huysegems hem wil hebben voor de aftrap, hij deed dit misschien wat hardhandig, maar vind je het gek na zoveel frustratie. Na de wedstrijd provoceert Huysegems ook nog Carlos Aalbers. Dat ziet de KNVB voor het gemak maar even over het hoofd, om vervolgens wel een vooronderzoek naar Gabor te starten, dus die zullen we tot overmaat van ramp ook nog wel even kwijt zijn. Ik vrees ook nog de reactie van de KNVB op de supportersreacties (die natuurlijk niet goed, maar wel begrijpelijk waren), zal ook nog wel een verrassing uit komen bij die stuntelaars uit Zeist. Maarja wij zijn máár NEC hè, ze zien ons in Zeist blijkbaar graag degraderen. De scheids zegt wel dat hij niet kan slapen van die blunder, wij in Nijmegen kunnen straks helemaal niet meer slapen als blijkt dat we eind van het seizoen 3 punten tekort komen. Ik zou dan graag de reactie van de KNVB nog eens horen, want ik ben Fietstas uit nog even vergeten waar Haverkort even het nodige niet had gezien. Twee punten nu verloren, één toen, maakt al drie! Nou KNVB, namens NEC vast bedankt!

De overige dwalingen dit weekend:

– Ajax-AZ: hands achter de doellijn van De Zeeuw van AZ, Luinge geeft toch rood en een penalty. Voor Az was deze beslissing op z’n zachts niet echt gunstig. Maar ja, was de verklaring de grens stond achter de paal en had het niet gezien.
– Ton Lokhof (Excelsior) was ook niet echt blij dat de scheids bij Groningen iets te lang liet doorspelen en zijn ploeg daardoor verloor.
– Feyenoord-PSV: overtreding op Lazovic niet gezien door Vink en Hofs rood, nadat hij iets gezegd zou hebben dat naar beeldanalyse niet zo bleek te zijn, gewoon verzonnen dus.
– Utrecht-Heerenveen: Van Hanegem loopt veld in en dat mag schijnbaar, dat je het even weet Mario, maar goed meneer Huysegems, wij zijn geen matennaaiers in Nijmegen.
Vervolgens noemt hij Bas Nijhuis lulhannes (wat stomme vent, sukkel betekent) en mag hij alsnog naar de tribune en 500 euries boete natuurlijk.De reden voor dit alles was trouwens dat Nijhuis een elleboog op een Utrecht speler over hoofd zag en penalty voor Heerenveen gaf na een handsbal.
-Ook het CBV (trainersvakbond) doet er nog even schepje bovenop door te zeggen dat gedrag van de trainers niet kan, weleens van frustratie gehoord?
-Ook Atteveld van Roda JC was niet erg blij met de scheids.

Ik weet niet KNVB maar dit zegt toch genoeg?

Maurice

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan