Walasiak hengelt naar contract bij NEC

Belgische middenvelder is bij Standard Luik op een zijspoor beland.

Het was druk, gister­morgen bij de training van NEC. Op Mark Otten na waren alle selec­tiespelers van de partij. Ook Domi­nique Kivuvu en Patrick Pothui­zen, die vrijdagavond tegen FC Twente geblesseerd waren uitgeval­len. Nieuweling Jeroen Drost deed eveneens mee en moest tussen de oefeningen door zelfs even zijn krabbel op een fax zetten om van­avond speelgerechtigd te zijn in de bekerwedstrijd tegen FC Zwolle.

En dan liep er gisterochtend ook nog een speler rond die niemand kende, al meende een supporter dat Richard Goulooze was terugge­keerd. Navraag leerde echter dat het ging om Jonathan Walasiak, een 25-jarige middenvelder die tot het eind van het seizoen onder contract staat bij Standard Luik. Hij heeft sinds 2001 meer dan hon­derd wedstrijden afgewerkt voor de huidige nummer twee van Bel­gië, maar dit seizoen laat trainer Michel Preud’homme de viervou­dig international nadrukkelijk links liggen.
Walasiak heeft te horen gekregen dat hij voor het sluiten van de transfermarkt een nieuwe werkge­ver moet vinden, anders moet hij het seizoen afmaken bij de reser­ves van Standard.

„Ik ben dit najaar een hele tijd ge­blesseerd geweest. Half december was ik weer fit. Maar het elftal draait dit seizoen erg goed en dus was er voor de trainer weinig aan­leiding om mij in de ploeg te brengen. Omdat ik toch op een of andere manier in de picture wil blijven en het voor mijn ontwikke­ling goed is als ik regelmatig speel, ben ik op zoek naar een nieuwe club. Ik heb verschillende opties, maar ik wilde bij NEC beginnen. Het is een goede club met een fa­miliare atmosfeer en Nijmegen ligt niet al te ver van Luik.” 
Walasiak liet gisterochtend zien dat hij over een zeer behoorlijke basistechniek beschikt. Bij Stan­dard raakte hij, na een sterk sei­zoen waarin hij tien keer scoorde, in 2004 op een zijspoor. Hij ver­loor zijn vaste plaats, rechts op een viermans middenveld, kwijt aan de Portugese routinier Sergio Conceiçao. Het afgelopen seizoen liet hij zich verhuren aan het Fran­se Metz, maar daar kwam hij nau­welijks aan spelen toe. Hij keerde terug naar Luik, maar ook daar viel hij buiten de boot. Vandaar dat hij nu opnieuw hengelt naar een buitenlands avontuur. „In principe duurt mijn stage bij NEC tot en met donderdag. Daarna zul­len de club en ikzelf beslissen of er een vervolg komt.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan