Jeroen Drost mag het meteen laten zien

De capriolen van scheidsrechter Ben Haverkort in de slotfase van de wedstrijd tegen FC Twente waren gisterochtend bij de supporters van NEC nog al­tijd het gesprek van de dag. Trai­ner Mario Been, die vrijdag naar de tribune werd gestuurd en ver­volgens een geldboete van 500 eu­ro kreeg, kwam er ook nog even op terug.

„Ik heb voorgesteld dat de spelers die boete zouden beta­len, maar daar wilden zij niet aan. Maar zonder gekheid: ik heb mijn excuses aangeboden aan de groep. Ik verlang van de spelers dat zij zich gedisciplineerd gedragen. Dan moet de trainer zich daar ook aan houden.”

Volgens Been hebben staf en spe­lers de knop alweer omgezet. Van­avond spelen de Nijmegenaren in De Goffert voor de KNVB- beker tegen FC Zwolle. Winst op de eer­stedivisieclub levert een plaats op bij de laatste acht. „Ik weet dat ik een open deur intrap, maar succes in de beker blijft de kortste weg naar Europees voetbal.”

Bij NEC ontbreken vanavond drie geschorste spelers: Lorenzo Da­vids, Jonas Olsson en Muslu Nal­bantoglu. Daardoor is er voor Jeroen Drost meteen een plaats vrij in de hoofdmacht. De huur­ling van Heerenveen speelt links in de driemansachterhoede. die verder bestaat uit de weer herstel­de Patrick Pothuizen en aanvoer­der Peter Wisgerhof. Naïm Aarab, die vrijdagavond zeer sterk inviel tegen FC Twente, speelt ander­maal op het middenveld. Jhonnie van Beukering, die zijn invalbeurt tegen Twente bekroonde met een treffer, begint weer op de bank.

Vermoedelijke opstelling NEC: Ba­bos; Wisgerhof, Pothuizen, Drost; Aarab, Vadocz, Worm, El- Akchaoui; Lens, Janssen, Holman.

Bron: De Gelderlander 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan