Vooruitblik: Sparta – NEC

Zondag staat alweer de tweede trip naar Rotterdam in dit nog prille seizoen op het programma. Eerder deze week liet Sparta in de stadsderby zien dat zij op dit moment de nummer één van de havenstad zijn en dus biedt het goede resultaat in de Kuip enige weken geleden geen enkele garantie. Het was voor Sparta al weer de tweede thuiszege op rij, daarvoor was FC Utrecht het slachtoffer. Die punten had Sparta overigens hard nodig want verder gaat het niet heel goed met de Kasteelbewoners. Uitwedstrijden gaan over het algemeen (kansloos) verloren, alleen in het Gelredome werd een punt gepakt, maar daar verliest niemand meer.

Voor onze eigen ploeg komt er een voorlopig einde aan de ‘Engelse weken’ waarin we om de drie, vier dagen moeten aantreden. Tegen Ajax leek de ploeg niet in staat dat ritme vol te houden, maar de tweede helft tegen Groningen toonde aan dat de ploeg nog immer in staat is goede tegenstanders haar wil op te leggen. Laten we hopen dat we ook tegen Sparta een dergelijk NEC zien. Het zou ook prettig zijn als dat ook eens voor de rust kon gebeuren. Als enige ploeg in de eredivisie slaagde NEC er tot nu toe niet in een doelpunt te produceren in de eerste 45 minuten. Alle twaalf gescoorde goals werden derhalve na de rust gemaakt. Niet wanhopen dus als de zaak bij de rust nog niet beklonken is!

Zoals altijd is ook deze wedstrijd in Rotterdam met vrij vervoer te bezoeken. wat dat betreft doen ze in de havenstad niet zo moeilijk. Na het succes van vorig jaar heeft een groep supporters wederom een oproep aan alle meereizende fans gedaan om deze wedstrijd ‘old skool’met de trein te bezoeken. Het plan is om rond 10 uur te verzamelen op het centraal station, om aldaar tegen elven de trein naar Rotterdam te pakken. We hopen dat veel mensen gehoor geven aan de oproep en het uitvak in Rotterdam zullen vullen. De ploeg verdient het! Kom op NEC!!

09-12-2007

  Sparta

NEC        1-0  
10-05-2007

  Sparta

NEC 1-1 play offs
10-03-2007

  Sparta

NEC 0-4  
18-01-2006

  Sparta

NEC 1-3  
04-02-2004

  Sparta

NEC 0-0 beker 
02-12-2001

  Sparta

NEC 0-0  

meer statistieken

NEC kan beschikken over een vrijwel fitte spelersgroep. Alleen Mark Otten lijkt niet fit genoeg om te spelen en ook Collins John is nog altijd niet fit genoeg. Sparta heeft een hele rits spelers waarover het zondag niet kan beschikken, Touzani, Jaggy, Van Bueren, Rutjes, Van Gessel en Wilusz zijn waarschijnlijk allemaal niet in staat te starten.

Afwezig
Collins John
Mark Otten
Joey Brock

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani, Zomer, Wisgerhof, El Akchaoui,
Radomski, Sibum, Davids,
Saidi, van Beukering, Schone

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 29 13 9 7 54 39
Uit 29 5 3 21 25 49
Totaal 58 18 12 28 79 88
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan