Vooruitblik: SC Heerenveen – NEC

De meesten onder de supporters zijn nog aan het nagenieten van het mooie duel thuis in de eigen Goffert tegen Boekarest. Mario Been en zijn manschappen hadden echter niet overdreven veel tijd om na te genieten. Komende zondag staat er wederom een belangrijk duel op de agenda. In het Abe Lenstra stadion mogen onze helden het op gaan nemen tegen sc Heerenveen. Dit duel is belangrijk omdat we midweeks uitkomen in de tweede ronde van het bekertoernooi en dan is een goed resultaat vooraf wel zo handig.

Daarnaast zijn de Friezen de competitie even zo als ons gestart; met een overwinning en een gelijkspel.  Vanwege het doelsaldo staan ze een plekkie onder ons. In de UEFA Cup speelden zij uit met 1-1 gelijk, een mooi voorbeeld voor ons over twee weken. Eerder dit jaar stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in Friesland. NEC kwam toen al vroeg op 2-0 achter, en dat terwijl Dick Jol de keeper van hen al rood gegeven had. In de tweede helft werd deze achterstand echter goed gemaakt en in de laatste minuut schopte Youssef El-Akchaoui een vrije trap raak; 2-3. Na vijf jaar was dat eindelijk weer een competitie-overwinning na het aanhoren van het volkslied aldaar.

24-02-2008 Heerenveen – NEC

2-3

17-09-2006 Heerenveen – NEC

 3-0 

23-09-2005 Heerenveen – NEC

2-1

22-05-2005 Heerenveen – NEC 2-1

meer statistieken

Bij die overwinning vorig seizoen had Roy Beerens een belangrijk aandeel in de wedstrijd. Hij maakte al erg snel de openingstreffer, maar werd na de rode kaart voor de keeper geslachtofferd om de reserve-keeper in te kunnen brengen. Een seizoen eerder kwam de Brabander nog een half seizoen uit voor ons NEC. Via sc Heerenveen kwam Lasse Schöne in Nederland terecht. Zijn competitiedebuut maakte hij echter niet voor de Friezen. Zij verkochten hem aan De Graafschap. Zondag zullen beide spelers waarschijnlijk in de basiself beginnen. Aftrap 14.30u.

Twijfelgevallen
Collins John
Rachid Bouaouzan

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani, Wisgerhof, Zomer, El Akchaoui,
Sibum, Radomski, Schone, Davids,
Ntibazonkiza, van Beukering.

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 15 7 2 6 22 20
Uit 15 4 2 9 20 35
Totaal 30 11 4 15 42 55
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan