Been richt vizier alweer op duel tegen Heerenveen

Vandaag in de Gelderlander.

NEC kan niet te lang stil blijven staan bij succes tegen Dinamo.

Het besef was er don­derdagavond na de 1-0 zege op Di­namo Boekarest al, maar gister­morgen drong het nog eens in z’n volle omvang tot hem door. „Ik heb slecht geslapen. We hadden meer goals moeten maken. Dat zit me echt dwars”, zei Mario Been terwijl zijn selectie op de achter­grond de uitlooptraining afwerkte. Hoe jammer ook, de trainer van NEC verweet zijn spelers niets. „We hebben de club op de kaart gezet, dacht ik zo”, zei Been die aan de rand van het trainingsveld handen bleef schudden van opge­togen Nijmeegse supporters.

De ontlading in de kleedkamer na afloop van het spektakel was Been het meest bijgebleven. „ Perfect. Echt geweldig om te zien hoe ze el­kaar vastpakten. Trots als ze waren op de wedstrijd die ze hadden neergezet. Dat ze voetballend ge­woon mee konden komen met een topploeg als Dinamo.”

Maar, wist Been, veel tijd om lek­ker na te genieten, was er niet. „We hebben net de bespreking voor Heerenveen achter de rug. Daar moeten we zondag alweer naartoe.”

De kans dat Rachid Bouaouzan en Collins John morgen bij de selec­tie aansluiten, is nul. De aanvallers ontbraken gisteren op het trai­ningsveld. Bouaouzan werd behan­deld aan zijn hamstrings en John werkte binnen een speciaal voor hem geschreven conditieprogram­ma af. De absentie van het tweetal is jammer voor Been, die heime­lijk hoopte dat zijn ‘Engelse huur­lingen’ er over twee weken in Roe­menië wel bij kunnen zijn. „ Dan heb je iets achter de hand. Kun je die Roemenen nog verrassen,” wist de coach.

Flink getraind werd er gisteren trouwens niet. „In zo’n drukke pe­riode is het meer een kwestie van pappen en nathouden. Dat geldt ook voor de training van morgen (vandaag, red). Op de tweede dag na een wedstrijd voel je de ver­moeidheid pas echt. Dan ligt de verantwoordelijkheid vooral bij de speler zelf. Wat ga je doen. Het is mooi weer. Met z’n allen naar het strand? Slenter je de hele dag met je vrouw door de stad? Of blijf je thuis en pak je je rust.”

Benieuwd was Been ook hoe zijn jonge spelersgroep deze periode mentaal doorkomt. „Ik probeer de druk zoveel mogelijk weg te ne­men bij groep. Dus nou niet gaan roepen dat we in Heerenveen moe­ten winnen. Die druk leggen we bij de tegenstander. Wij gaan ge­woon lekker voetballen en dan zien we het vanzelf wel.”

Lekker voetballen lijkt over twee weken in Roemenië niet aan de or­de. Wie donderdagavond de hon­derd supporters van Dinamo te­keer zag gaan, weet dat de ont­vangst in Boekarest allesbehalve vriendelijk zal zijn. Maar ook daar maakte Been zich niet druk over. „Er ligt een sintelbaan rond het veld. Voordat die gasten bij mij zijn, heb ik al drie rondjes gelo­pen,” grijnsde de Rotterdammer.

Vermoedelijke opstelling NEC:
Babos; Fernandez, Wisgerhof, Zomer, El- Akchaoui; Sibum, Ra­domski, Schöne, Davids; Van Beukering, Ntibazonkiza.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan