Vooruitblik: Roda JC – NEC

Het rommelt bij Roda. En niet zo’n beetje ook. Om te beginnen is de seizoenstart met 6 punten uit 10 wedstrijden en een zeventiende plaats nou niet helemaal wat ze in het diepe zuiden verwacht hadden. De dramatische start kostte trainer Atteveld de kop. De Amsterdammer spartelde nog wat tegen, dreigde met een rechtszaak, maar vertrok uiteindelijk toch met de staart tussen de benen uit Kirchroa. Assistent Martin Koopman protesteerde eventjes, maar nam uiteindelijk wel de taken over. Hij stuntte direct door in Eindhoven van PSV te winnen (in eigen huis is het nog best verrassend als PSV verliest), maar dat is tot op heden nog immer de enige overwinning. En dus heeft het bestuur al aangegeven dat ook Martin niet de geschikte man is en wordt er gezocht naar een nieuwe hoofdtrainer.

En alsof de fans nog niet genoeg te lijden hebben kondigde het bestuur deze week aan serieus te gaan kijken naar een fusie met de rivaal uit Sittard. Hoe dat er uit moet zien is nog helemaal niet bekend maar in Limburg zijn ze er nu al klaar mee. Bestuurders werden bedreigd en stenen en dakpannen vlogen door de ruiten. Het is ons niet bekend of de teleurstelling zo groot is omdat er een fusie komt of omdat de partner klein duimpje Fortuna en niet grote liefde Alemannia Aachen is….

Als afsluiter van de week kopte de Telegraaf hedenochtend dat er luchtje zit aan de overwinning van Roda op Willem II in de beker eerder deze week. En dit luchtje zou niet de normale stank van DSM en de andere petrochemische bedrijven in de afzichtelijke regio zijn, maar zou alles te maken hebben met de Aziatische gokmaffia die bovengemiddeld veel op de thuisclub zou hebben ingezet. Anders dan de fusie zal dat verhaal wel met een sisser aflopen.

Kerkrade is best ver weg en daarom voor velen een uitwedstrijd die ze maar even laten schieten. Vitesse bedwinger Hans Kraay jr gaf al aan weinig zin te hebben in een trip naar het Parkstad stadion en ook van onze kant is de belangstelling niet overweldigend. Toch hebben we het de afgelopen jaren helemaal niet slecht gedaan in het enige Nederlandse stadion met een Bundesliga speaker. Vorig seizoen wonnen we er zelfs twee keer, beide overwinningen maakten deel uit van de historische tweede seizoenshelft. In de laatste vier wedstrijden daar kregen we maar één goal tegen. Het lijkt zaak die trend nog maar even door te zetten want onze aanval is momenteel net zo productief als een euneuch in een klooster vol gelovige nonnen. Kom op NEC!!

01-05-2008

 Roda JC

NEC        0-1 play offs
04-04-2008

  Roda JC

NEC 0-2  
10-02-2007

  Roda JC

NEC 1-0  
09-12-2005

  Roda JC

NEC 0-1  
29-04-2005

  Roda JC

NEC 1-0  
09-04-2004

  Roda JC

NEC 4-0  

meer statistieken

NEC kan beschikken over een vrijwel fitte spelersgroep. Alleen de aanval is gedecimeerd door de twee spitsen die er niet in slagen hun eigen fysieke gestel in orde te krijgen. Bij Roda JC ontbreken vier spelers vanwege een blessure. Van Tornhout (knie), Mardulier (schouder), Lachambre (hamstring) en Tyton (knie) zijn allen niet in staat om te spelen zaterdag. Daarnaast ontbreekt Kah vanwege een schorsing.

Afwezig
Collins John
Jhon van Beukering

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani, Zomer, Wisgerhof, El Akchaoui, 
Sibum, Radomski, Davids
Saidi, Tshibamba, Schone

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 26 10 7 9 37 34
Uit 26 4 5 17 22 55
Totaal 52 14 12 26 59 89
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan