Vooruitblik play-off tegen Roda JC

Voor het eerst sinds de invoering van de play-offs mag NEC meedoen met het toetje dat echt ergens om gaat. Bij het succesvol doorkomen van 3 ronden, ligt er een uefa-cup ticket klaar. Nadat we op een keurige achtste plek eindigden konden we relaxed naar de bekerfinale afgelopen zondag kijken. Dat duel zou uiteindelijk bepalen welke tegenstander we als eerste zouden treffen. Door het verlies van Roda JC in De Kuip mogen zij tegen onze trots aantreden. Omdat wij hoger eindigden dan hen, spelen wij eerst het uitduel. Donderdagavond 1 mei om 19.30u is de aftrap. Drie dagen later staat de return gepland in onze eigen Goffert, aftrap dan 14.30u.

Voor de Geel-Zwarten uit Zuid-Limburg is het duel tegen NEC er een welke ze liever niet gespeeld hadden. Vanzelfsprekend zullen zij nu via de play-offs alsnog het startbewijs willen ontvangen, aan NEC de taak om dit te voorkomen. Een kleine maand terug stond precies hetzelfde duel ook op de rol. Het eindigde in een prettige 0-2 overwinning voor de Nijmegenaren. Onze clubtopscorer Burgerking en man-in-vorm Jeremain Lens maakten toen de treffers. Een herhaling van de eerdere uitslagen zou ons een ronde verder helpen, in het Goffertstadion werd het eerder dit seizoen 1-1.

04-04-2008 Roda JC NEC 0-2
18-08-2007 NEC Roda JC 1-1
10-02-2007 Roda JC NEC 1-0
25-10-2006 NEC Roda JC 0-0

meer statistieken

Een gedeelte van de selectie van NEC weet hoe het is om een bekerfinale te verliezen. Met Jong NEC verloren ze afgelopen maandag na penalties. Van hen zal hoogstwaarschijnlijk enkel Pothuizen in de basis starten. Jonas Olsson neemt inmiddels wel weer deel aan de groepstraining, het eerste duel komt net iets te vroeg. Zondag zou hij wel weer kunnen spelen.

Afwezig
Mark Otten (afgescheurde kruisband)
Saidi Ntibazonkiza (knieblessure)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Muslu, Wisgerhof, Pothuizen, El Akchaoui,
Sibum, Holman, Vadocz,
Bobson, Van Beukering, Lens.

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 26 10 7 9 37 34
Uit 26 4 5 17 22 55
Totaal 52 14 12 26 59 89


Donderdag voorproefje op europees voetbal ?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan