Vooruitblik: NEC – Heracles Almelo

De afgelopen seizoenen kwam de tegenstander van komende zondag op een prettig moment naar de Goffert toe. Ook ditmaal kunnen we eigenlijk wel stellen dat dit wederom het geval is. Een competitiepot tussen het bekerduel en het belangrijke uitduel in de UEFA Cup in. Het duel tegen Heracles Almelo is op zich ook niet onbelangrijk. Vorige week verloren we weer eens een keer en we willen daar natuurlijk niet gewend aan raken. Ook Heracles is de competitie goed begonnen en hebben momenteel een puntje meer dan ons. De weersvoorspellingen zijn aan de zonnige kant. Genoeg ingrediënten voor een mooie pot dus!

Daarnet is al vernoemd dat Heracles voor NEC in Nijmegen een prettige tegenstander is gebleken in de laatste jaren. Sinds de terugkeer van Heracles op het hoogste nivo werden er in de reguliere competitie in Nijmegen louter overwinningen behaald. Babos hield in die duels zijn doel schoon. De vorige editie eindigde zelfs met een groter verschil dan de twee jaren daarvoor. Muslu Nalbantoglu maakte kort voor het einde zijn enige NEC-treffer en bracht zodoende de 3-0 eindstand op het bord.

09-11-2007 NEC – Heracles A. 3-0 
29-09-2006 NEC – Heracles A. 2-0
11-03-2006 NEC – Heracles A. 2-0

meer statistieken

Het zal NEC niet slecht uitkomen dat er zich in de selectie een aantal spelers bevinden die een verleden hebben bij FC Twente. Heracles is daar een tegenstander waarvan zij graag van willen winnen. Die spirit zullen deze spelers heus nog niet kwijt zijn. Dit is meteen ook wel het kleine beetje van enige verwevenheid met Heracles, want geen van de spelers heeft een verleden bij één van de twee teams die zondag op de Goffertmat in actie komen.


Muslu in extase na zijn goal vorig seizoen

Geblesseerd
Collins John (knie/niet wedstrijdfit)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Fernández, Wisgerhof, Zomer, El Akchaoui,
Sibum, Radomski, Davids
Ntibazonkiza, Van Beukering, Schöne.

 Statistieken
 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 4 4 0 0 10 0
Uit 4 2 2 0 6 2
Totaal 8 6 2 0 16 2
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan