Collins John werkt eerste groepstraining af

Vandaag in de Gelderlander.

NEC morgen met fitte selectie in eigen huis tegen Heracles Almelo.

Terwijl de basisspelers van de bekerwedstrijd tegen Be Quick ‘87 gistermorgen na een kor­te uitlooptraining rap naar binnen gingen om zich te laten verzorgen, zette assistent-trainer Ron de Groot een klein veldje met grote doelen uit voor een partij van zes tegen zes.

Meest opvallende NEC- speler bij het onderlinge wedstrijdje: Collins John. Voor het eerst sinds de van Fulham gehuurde aanvaller de Gof­fert betrad, trainde hij mee met de groep. Twee dingen vielen op: de conditionele achterstand is voorlo­pig nog niet weggewerkt, maar geef de spits een bal in de voeten en hij scoort wel erg gemakkelijk.

„ Dit voelt goed”, zei John die in de slotfase van de partij per ongeluk Patrick Pothuizen nog met achter­waartse elleboog geveld had. „ Het spiertje in die knieholte staat nog wel strak, maar eindelijk zat ik weer bij de groep. En maandag misschien met Jong NEC tegen Jong Feyenoord. Maar dat beslist de trainer natuurlijk.”

Mario Been doet dat in het geval Collins John niet alleen. „ Sterker nog, ik laat me leiden door de me­dische staf. Het is mooi dat hij van­daag aanhaakt, maar zo’n partijtje zegt me natuurlijk niks. Er komt meer bij kijken. Lopen, sleuren, ac­ties maken. Dat gebeurt in echte wedstrijden. Op een groot veld. Dan wordt je serieus getest. Daar­om moet hij die ook zoveel moge­lijk gaan spelen.”

Hoewel hij de selectie niet zal ha­len, hoopt John wel vurig dat hij woensdag mee mag naar Boeka­rest, waar NEC een dag later de re­turn in de UEFA Cup tegen Dina­mo Boekarest zal spelen. „ Gewoon voor het groepsgevoel. Dat wil ik meemaken. Die euforie als we de groepsfase gehaald hebben. Daar moet je bij zijn. Want ik denk dat we een goede kans maken om door te gaan.”
Been wilde nog niet ingaan op de wedstrijd tegen de Roemenen. „ Heel simpel, we spelen eerst zon­dag thuis tegen Heracles. Een goe­de ploeg. In de competitie na drie wedstrijden nog ongeslagen. Ge­wonnen van Feyenoord, gelijk te­gen Heerenveen en Groningen. Dat is toch geen verkeerd rijtje,” wist Been die vanmorgen nog een serieuze training zal geven in de aanloop naar het duel tegen de Al­meloërs.

Over de te volgen tactiek deed de Rotterdammer niet al te moeilijk. „We spelen gewoon weer met drie spitsen”, zei de NEC- trainer, die voorin een keuze zal moeten ma­ken tussen Rachid Bouaouzan en Lasse Schöne.

Terwijl de ziekenboeg bij de Nij­megenaren door iedereen verlaten is, heeft die in Almelo nog twee prominente patiënten. Gert Heer­kes kan morgen in De Goffert niet beschikken over Emmanuel Boa­kye. Bij de Ghanese verdediger is tijdens een kijkoperatie een forse scheur in de buitenmeniscus ge­constateerd. Hij ondervond al eni­ge tijd hinder van het gewricht en staat nu zes weken buitenspel.

Zo lang hoeft Heerkes Sebastiaan Steur niet te missen, maar de Vo­lendammer heeft nog steeds last van zijn lies. Een optreden tegen NEC wordt in Almelo voor twijfel­achtig gehouden. En dan was daar gisteren ook nog die boete van 5.000 euro die NEC van de UEFA kreeg na de reactie van de eigen fans op het kwalijke gedrag van de Roemenen, afgelo­pen donderdag. „De minimale boe­te, maar nog steeds 5.000 euro te­veel”, vond algemeen directeur Jac­co Swart.

Opstelling NEC: Babos; Fernan­dez, Wisgerhof, Zomer, El-Ak­chaoui; Sibum, Radomski, Davids; Ntibazonkiza, Van Beukering, Bouaouzan ( Schöne).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.