Vooruitblik: NEC-FC Twente

Twee weken na het zoveelste debacle van dit seizoen mogen we vrijdagavond aantreden tegen de huidige nummer vijf: FC Twente. In de ‘winterstop’ gingen er veel geruchten, maar tot een versterking kwam het (nog) niet. En dus zal NEC vrijdag met hetzelfde zooitje ongeregeld aantreden dat de op één na slechtste 1e seizoenshelft aller tijden veroorzaakte. Misschien als Twente weer een off-day heeft zou NEC weer kunnen stunten, maar wie moet er in godsnaam scoren!? Peter in de spits dan maar?

Ook de historie tegen de Tukkers kan ons niet echt gerust stellen, in de laatste drie seizoenen kwamen we niet eens meer tot scoren en de laatste overwinning was ergens in september 2003 door doelpunten van Fabian de Freitas (valt nog mee dat die de afgelopen weken niet met NEC in verband werd gebracht) en Dennis de Nooijer: 2-1. Daarna volgde vier nederlagen (3x competitie, 1x beker). Het totale doelsaldo van 25-45 stemt ons ook niet vrolijk, het enige voordeel is misschien dat we op vrijdagavond moeten voetballen… kunnen we alvast wennen voor volgend seizoen!

02-03-2007 NEC FC Twente 0-3
17-02-2006 NEC FC Twente 0-3
13-11-2004 NEC FC Twente 0-2

meer statistieken

NEC’er Patrick Pothuizen kwam 3,5 seizoen uit voor FC Twente en begint vrijdag voor het eerst dit seizoen in de basis. In Enschede een flinke ‘NEC-delegatie’, Rob Wielaert (wederom Twente’s meest constante voetballer), Romano Denneboom (minst constante voetballer van Twente), Youssouf Hersi (godzijdank nog steeds Tukker!) en onze "Living Legend" Ceesje Lok. De spelers moeten er in de 2e seizoenshelft voor zorgen dat NEC voor de eredivisie behouden blijft, maar ook wij (de NEC-supporters) mogen wel eens in de spiegel kijken. De laatste keer dat wij onze ploeg over een dood punt hielpen is alweer ruim twee jaar geleden, dus het mag wel weer een keertje! COME ON NEC!!!

Afwezig
Mark Otten (afgescheurde kruisband)
Mark van den Boogaart (enkelblessure)
Jonas Olsson (geschorst)
Lorenzo Davids (geschorst)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Muslu, Wisgerhof, Pothuizen, El Akchaoui,
Kivuvu, Holman, Vadocz, Worm,
Janssen, van Beukering.

 Statistieken
 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 31 7 8 16 25 45
Uit 32 6 5 21 28 65
Totaal 63 13 13 37 53 110
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan