Vooruitblik: Nac-NEC

Klets, pats, boem. Binnen een maand drie keer een nederlaag om de oren en geen onbenullige. Aldus het verhaal Nac en NEC april/mei vorig jaar. Als extra zout in de wonde kwamen een kleine anderhalf duizend Nijmegenaren het einde van die fantastische reeks even in Breda vieren. Het moge duidelijk zijn, we treden zaterdag aan tegen een ploeg die uit zal zijn op revanche. Want niet alleen het feestje in het Rat Verlegh stadion zal beide ploegen nog helder voor de geest staan. Misschien nog wel pijnlijker was de enorme oorwassing die de mannen van toen nog Ernie Brandts een paar dagen eerder om de oren kregen in een kolkende Goffert. Volgens velen misschien wel de beste wedstrijd ooit door NEC op de mat gelegd.

Maar tijden veranderen en dus gaan we, een luttele zes maanden later, als underdog naar Breda. Want tot ieders verrassing heeft ook opvolger Robert Maaskant de boel aardig op de rit. Wat heet, de parel van het zuiden is medekoploper en dus heeft een gemiddeld huishouden in Breda 24 uur per dag teletekst op pagina 819 staan. Een klein tipje van onze kant….de prijzen worden (opnieuw) pas in mei verdeeld…

Maar goed, eerste dus, en dat is verdomde knap, want ook in Breda hebben ze nou niet echt een wonderelftal. In veel opzichten is de ploeg te vergelijken met NEC, als iedereen gewoon dat doet waar ie goed in is, dan blijkt er een hoop mogelijk. Enig verschil is misschien dat hun spits zijn shirt gewoon aanhoudt, niet tackelt als een oud wijf, prima op gewicht is en belangrijker nog, best veel goals maakt. Eén op één loopt de Ghanees na elf wedstrijden, het is te hopen dat die 100% score na zaterdag een tikkie uit balans is. Verder is vriend Lurling er ook weer bij na een schorsing, ook altijd een zegen om de ergernisfactor wat op te schroeven.

Van onze kant is het zaak weer eens een aardige wedstrijd te gaan spelen. Het zal de spelersgroep inmiddels ook duidelijk zijn dat de overwinningen niet vanzelf komen en iedereen dus zijn stinkende best zal moeten doen. De wedstrijden tegen de Boys uit Rijnsburg en de helft van FC Limburg waren genant slecht en Mario Been’s team van de laatste maanden onwaardig. Hopelijk begint in Breda weer een betere periode want volgende week wachten de Spurs. En die zijn ook best goed. Kom op NEC!!

18-05-2008

Nac Breda

NEC        0-1 play offs
20-04-2008

  Nac Breda

NEC 1-3  
14-10-2006

  Nac Breda

NEC 0-2  
08-04-2006

  Nac Breda

NEC 2-1  
19-03-2005

  Nac Breda

NEC 1-2  
27-03-2004

  Nac Breda

NEC 5-2  

meer statistieken

NEC kan beschikken over een vrijwel complete spelersgroep. Alleen Ramon Zomer is er zeker niet bij, hij is een wedstrijdje geschorst na zijn vijfde gele kaart (waarvan één nog vorig seizoen) en ook Collins John, van wie het gerucht gaat dat hij bij NEC onder contract staat, zal er nog niet bij zijn. Bij Nac ontbreken mogelijk een aantal basisspelers. Reuser is tot na de winterstop uit de running met een schouderblessure. Ook voor Ellery Cairo lijkt het duel van zaterdag te vroeg te komen, hij verrekte deze week op de training een spiertje in de kuit. Tenslotte is de gedegen middenvelder Kees Kwakman, die zich in no time tot één van de vaste waarden in Breda heeft opgewerkt, onzeker door een gekneusde rib.

Update: op de training van vrijdag werd duidelijk dat Bouaouzan niet fit genoeg is om te spelen en haakte ook Saidi af. Het is nog onduidelijk door wie de laatste vervangen zal worden.

Afwezig
Collins John
Saidi Ntibazonkiza
Rachid Bouaouzan
Ramon Zomer (geschorst)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani, Otten, Wisgerhof, El Akchaoui, 
Sibum, Davids, Schöne
El Kabir, Van Beukering, Janssen

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 28 7 12 9 31 38
Uit 28 8 9 11 31 36
Totaal 56 15 21 20 62 74
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan