Vooruitblik: FC Twente – NEC

In het eerste duel van de competitie, thuis tegen De Graafschap; ging NEC gewoon door met waar het gestopt was aan het einde van het vorige seizoen. Met wedstrijden winnen. Komende zaterdag zal het niet gemakkelijk worden om in Enschede door te gaan met deze reeks. FC Twente is dan de tegenstander in de vernieuwde Grolsch Veste.

Afgelopen seizoen mochten we ook vrij vroeg in het seizoen op bezoek bij de Tukkers. Toen was het de laatste pot van de start waarin NEC niet tot winst wist te komen. Enkele dagen later konden we wederom de reis maken naar Enschede, dit maal voor het bekerduel.  In dat duel haalden we een goed resultaat 1-2. Enkele dagen eerder kregen we klop met 3-0. Wielaert maakte de openingstreffer en juichte ingetogen. Een seizoen eerder deed hij dat ook al. We gaan niet voor de "Hattrick" van Robbie.

23-09-2007 FC Twente NEC

3-0

29-10-2006 FC Twente NEC 4-0
20-08-2005 FC Twente NEC  0-1 

meer statistieken

Twee van de nieuwelingen bij NEC speelden voorheen in het rood-wit van FC Twente. Collins John, en Ramon Zomer staat er zelfs nog onder contract. Ook Pothuizen en Sibum waren voorheen actief in Tukkerland. Van hen zal waarschijnlijk alleen Sibum in de basis starten. John maakt zijn debuut voor NEC nog niet. Anderzijds heeft Twente drie spelers die eerder bij ons speelden. Reeds genoemde Wielaert; Hersi en Denneboom. Vier versus drie, goed genoeg voor drie rood-groen-zwarte punten ?

Afwezig
Rutger Worm (geschorst)
Collins John (licht geblesseerd)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Fernandez, Wisgerhof, Zomer, El Akchaoui,
Sibum, Schöne, Radomski, Davids
Bouaouzan, van Beukering,

 Statistieken
 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 32 7 9 16 27 47
Uit 32 6 5 21 28 65
Totaal 64 13 14 37 55 112
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan