Voetbalavond verloopt “rustig”, vier arrestaties

Vandaag in de Gelderlander

Voetbalavond verloopt ‘rustig’, vier arrestaties
NEC en politie zeer tevreden over gang van zaken donderdagavond.

Op vier aanhoudingen na is de wedstrijdavond tussen NEC en het Engelse Tottenham Hotspur donderdag zonder proble­men verlopen, zo meldt de politie. Om elf uur ’s avonds ontstond er even wat onrust in de Smetius­straat door enkele vechtpartijtjes. Een 25-jarige Nijmegenaar en een 35-jarige Engelsman werden daar­bij aangehouden. Volgens een woordvoerder van de politie was de situatie echter snel weer onder controle.

Eerder op de avond werd een 36-ja­rige man uit Gennep aangehou­den in de In de Betouwstraat om­dat hij geen ruimte wilde maken voor de ME. Hij werd na een schik­king van 280 euro weer in vrijheid gesteld. In de Bisschop Hamer­straat werd een 29-jarige Nijmege­naar gearresteerd, hij zou een glas bier naar de politie hebben ge­gooid.

Jan Bluyssen van NEC, noemt de sfeer buitengewoon goed. Ook na­dat de Nijmeegse ploeg had verlo­ren met 0-1 bleef het rustig: „Ieder­een was het er wel over eens dat Tottenham krachtiger was, dus werd op het verlies met gelaten­heid gereageerd. Bovendien is het gewoon al fantastisch dat we Euro­pees voetbal spelen en in de twee­de poulefase zitten.” Bluyssen prijst de de voorbereidin­gen: „ Zo wisten we dat de fans van Tottenham laat naar het sta­dion zouden komen. Daar hebben we op ingespeeld door meer foulli­eerplekken te creëren. Al met al ben ik zeer tevreden.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan