NEC vol op de aanval tegen Volendam

Vandaag in de Gelderlander

NEC vol op de aanval tegen Volendam
Mario Been kan niet beschikken over geblesseerde Radomski.

Hoewel hij verwacht dat Volendam zijn ploeg het mes op de keel zal zetten, speelt Mario Been zondag in eigen huis vol op de aanval. „Want ik geef ze maar een opdracht mee: winnen. Dat is het hele verhaal”, wist de NEC- trainer daags na de nederlaag tegen Tottenham Hotspur.

Slechts een viertal basisspelers was naar buiten gekomen. De rest bleef binnen om zich te laten ver­zorgen. De wisselspelers en die van Jong NEC werkten enkele pit­tige partijvormen af. Voor de wedstrijd van zondag valt in elk geval Arek Radomski af. De Poolse middenvelder kreeg al vroeg in de wedstrijd tegen de Spurs een schop op de enkel en bleef in de rsut in de kleedkamer achter. Achter de naam van Moe­stafa El Kabir staat een vraagteken. De jonge aanvaller hield aan de botsing met doelman Gomes een pijnlijke kuit over.

„ Maar voor de rest is iedereen fit”, wist Been, die vier aanvallers in zijn basiself zal opnemen. In verge­lijking met donderdag zullen de meeste wisselingen in de voorste li­nie plaatsvinden. „Dat ik daar veel wissel zegt ook iets. Voorin heb ik geen heilige huisjes. Ik blijf zoeken naar de juiste combinatie.”

De Rotterdammer noemde Volen­dam – nog steeds de rode lantaarn­drager in de eredivisie – een lastige ploeg. „ Omdat ze knokken voor el­ke meter. Elke week weer. We zul­len daar op een volwassen manier mee moeten omgaan. Tegen top­clubs ben ik nooit bang voor ze. Dan staan ze er automatisch. Te­gen Volendam zal dat ook moeten. Want laten we eerlijk zijn. Euro­pees voetbal is hartstikke mooi om mee te maken. Dat smaakt naar meer. Als je dat volgend sei­zoen weer wil meemaken, moet je thuis tegen Volendam absoluut winnen. Een andere opdracht is er gewoon niet. Klaar.”

Vermoedelijke opstelling NEC: Ba­bos; Fernandez, Wisgerhof, Zomer, El- Akchaoui; Sibum, Schöne, Da­vids; Bouaouzan, Van Beukering, Ntibazonkiza.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan