van Teeffelen nieuwe aanwinst van NEC! + UPDATE

Maar helaas is de goede man geen klassieke rechtsbuiten…..NEC weet via haar site te melden dat Jan van Teeffelen de nieuwe voorzitter is. Wij kennen hem (nog) niet dus hieronder het stuk van de officiële site één op één:

Per 1 oktober a.s. wordt Jan van Teeffelen de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van N.E.C. Holding BV. Van Teeffelen (59 jaar) is werkzaam voor Rabobank Nederland. Van 1995 tot 2004 was hij algemeen directeur van Rabobank Rijk van Nijmegen en sindsdien is hij regiodirecteur Zuid Nederland geworden. Van Teeffelen is sinds jaar en dag als supporter en sponsor betrokken bij N.E.C. en is in Nijmegen onder meer bestuurslid van het Actief Comité Binnenstad Nijmegen. Jan van Teeffelen volgt de vacante voorzitterspositie op, welke 1 januari 2008 was ontstaan na het vertrek van Vincent Paes.

Het vertrek van Paes vloei­de voort uit een slepend conflict met de voornaamste geldschieters bij NEC. Van Teeffe­len is voorgedragen door voor­malig Ajax-directeur Arie van Eij­den, die NEC de afgelopen maan­den heeft doorgelicht.

UPDATE

Vandaag in de Gelderlander. 

Het heeft wat tijd en moeite gekost. Er moest zelfs een extern adviseur aan te pas ko­men, maar vanaf 1 oktober heeft NEC weer een voorzitter. Na uitge­breide sonderingen is de keus ge­vallen op Jan van Teeffelen, oud-topman van Rabobank Nijme­gen en tegenwoordig directeur van de regio Zuid van diezelfde bank.

Op een speciaal belegde bijeen­komst in het Sanadome werden gisteravond de leden van het inves­teringsfonds en van de business­club OSRN ingelicht over de be­noeming. Dit vooral om te voorko­men dat er opnieuw onenigheid zou onstaan over de nieuwe pre­ses. Van Teeffelens voorganger Vin­cent Paes beleefde in het voorjaar van 2006 een zeer ongelukkige start, doordat de voornaamste geld­schieters ( Marcel Boekhoorn en Frans Hendriks) zich gepasseerd voelden bij zijn aanstelling en de geldkraan vervolgens goeddeels dichtdraaiden.

De investeerders lijken zich wel te kunnen vinden in de keus voor Van Teeffelen. Ondernemer Frans Hendriks, die ruim twee jaar gele­den bij het aantreden van Paes he­vig de trom roerde, reageeerde gis­teravond positief op de benoe­ming. „Een bankdirecteur. Mis­schien gaat de geldkraan nu wel open voor NEC. Maar zonder gek­heid, ik ken Jan van Teeffelen al 25 jaar. In eerste instantie zakelijk, la­ter ook vanuit het Nijmeegse. Wij klikken wel met elkaar. Jan is een degelijk mens en hij heeft iets met NEC. Hij heeft volgens mij zelfs een beetje verstand van voetbal.

En ik vind ook voor hem spreken dat hij lang in het bestuur van het Actief Comité Binnenstad heeft ge­zeten.”
Ook de gevolgde procedure kan Hendriks’ goedkeuring wegdragen. „ De vorige keer werden we voor een voldongen feit geplaatst. Dit­maal is dat veel zorgvuldiger ge­beurd. Ik weet zeker dat er nu veel minder weerstand is dan bij de be­noeming van Vincent Paes.”

Van Teeffelen, die gisteren vanwe­ge een verblijf in het buitenland ontbrak op de sponsorbijeen­komst, is voorgedragen door Arie van Eijden. De voormalige direc­teur van Ajax en de KNVB heeft NEC de afgelopen maanden gron­dig doorgelicht. Het was tevens zijn taak een nieuwe voorzitter voor de raad van commissarissen aan te bevelen.

Van Eijden: „Ik heb de afgelopen maanden talloze gesprekken ge­voerd met alle stakeholders bij NEC. Na een maand of twee kwam daaruit voor het eerst de naam van Jan van Teeffelen naar voren. Ik kende hem natuurlijk niet, maar daarna hebben we el­kaar diverse malen gesproken. Ik heb geconstateerd dat hij uitste­kend past in het opgestelde pro­fiel. Hij is geworteld in de samenle­ving van Nijmegen en omgeving en hij heeft zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven. Als topman bij de Rabogroep beschikt hij over brede contacten waarmee NEC zijn voordeel kan doen.”

Van Eijden wijst erop dat de rol van de voorzitter anders wordt dan in het verleden. „In mijn rap­portage heb ik aanbevolen dat de algemeen directeur ( Jacco Swart, red.) het boegbeeld van de club wordt. De raad van commissaris­sen dient vooral te controleren en te adviseren. In mijn optiek krijgt de voorzitter ook een coachende rol. Maar het dagelijkse werk moet toch vooral door de professionals worden verricht.”


Augustus 2006, de afscheidsreceptie van Hans van Delft. De scheidende voorzitter van NEC deelt een    
 schouderklopje uit aan Jan van Teeffelen, die vanaf 1 oktober de scepter zwaait bij de NEC.                   
(foto: Broer van den Boom)                                                                                                               

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.