Uitleg NEC valt niet in goede aarde

Vandaag reageerde Jan Bluyssen in de Gelderlander op de busreis naar Zagreb. Het hele stuk is hier te lezen. Een passage uit stuk ging over de bus van Willy Croonen uit Afferden.

Bluyssen hierover:

"Hoewel de club en ook de suppor­tersvereniging van NEC hebben af­gezien van busvervoer, rijdt er vol­gende week toch minimaal één bus naar Kroatië. NEC- supporter Willy Croonen heeft een touring­car gecharterd en ook de aparte supportersclub HKN is bezig een bus vol te krijgen. Bluyssen: „Wij zijn er niet blij mee, maar we kun­nen het ook niet tegenhouden. De supporters die meegaan met die bus moeten er wel op rekenen dat het een slopende trip wordt. Zes­tien uur heen, zestien uur terug. En het zal geen luxe voertuig zijn waarin je volop beenruimte hebt. Die meneer uit Afferden (Croo­nen, red.) heeft ons inmiddels ver­zocht de organisatie van hem over te nemen, want het viel hem toch tegen wat er allemaal bij komt kij­ken. Maar als je zoiets op touw zet, ben je er ook verantwoorde­lijk voor. Toch loopt NEC niet weg voor zijn eigen verantwoordelijk­heid. Wij zullen er alles aan doen om die bus soepel en veilig naar Zagreb te krijgen.”

Wie dit zo leest zou kunnen denken dat Willy de wanhoop nabij was en dat hij blij was dat NEC het over heeft genomen. Navraag op het forum leverde echter de volgende reactie op van Willy zelf:

"klopt helemaal niets van ben er ook boos over, heb al contact gelegd met nec. Nec heeft contact met mij gezocht en niet andersom. Zij hebben mij aangeboden om de opvang bij de grens en bij de stadsgrens te doen. Toen heb ik gelijk gezegd oke want ik zal toch dom zijn om daar geen gebruik van te maken. Ik heb ook contact gehad met supporters van heerenveen en ajax. Bij heerenveen was geen vuiltje aan de lucht en bij ajax is het verhaal ajax bekend in heel de wereld en zodoende kregen die problemen maar bij heerenveen helemaal niets. Ben diep teleurgesteld dat Bluyssen dit zo laat opschrijven in de krant."

Het is makkelijk om nu de vraag "wie heeft er nu gelijk?" te stellen en daar zullen dan wel twee verschillende antwoorden op komen. Wel is het vreemd dat NEC het heeft over het nemen van verantwoordelijkheid, terwijl ze in een eerder stadium die verantwoordelijkheid niet durfden te nemen, omdat de veiligheid van de supporters niet gegarandeerd kon worden. 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.