The road to the Kuip: NEC-FC Zwolle

Tijdens de korte winterstop werd er vanuit De Goffert gesproken over ‘nog 16 finales’, maar er zijn misschien nog meer finales te spelen. NEC is nog actief in de beker en deze week staan de achtste-finales op het programma. NEC speelt de eerste van mogelijk vier beker-finales in 2008.

Kaartjes
NEC schakelde FC Twente en De Treffers uit, de loting bepaalde daarna dat er in Nijmegen aangetreden zal worden tegen eerstedivisionist FC Zwolle. Tot nog toe uit iedere klasse een tegenstander dus. Carlos Aalbers moet sinds zijn aanstelling creatief omgaan met de financien, NEC probeert op allerlei wijzen de clubkas te spekken. Eerst konden seizoenkaarthouders hun eigen plek terugkopen, weliswaar met een fijne korting. Blijkbaar is de animo onder een gedeelte van de supporters niet zo groot, wellicht ingegeven door de stand op de ranglijst. In samenwerking met de zondagskrant wordt er nu een actie gehouden om het stadion vol(ler) te krijgen. Wij hopen dat de NEC-selectie die supporters, die er vroeg bij waren, waar voor hun geld laten zien en ons naar de kwartfinale loodsen.

FC Zwolle
De wit-blauwen draaien bovenin mee in de eerstedivisie en zijn titelkandidaat. Net als bij ons eindigde het eerste duel van 2008 in een gelijkspel voor de Zwollenaren. Het werd in het nieuwe stadion (dat nog volop in aanbouw is) 1-1 tegen RBC. Door deze uitslag bezetten ze op dit moment een tweede plek op de ranglijst, met 2 punten achterstand op de koploper. De selectie staat onder leiding van Jan Everse en aanvoerder Albert van der Haar is met zijn 32 jaar de routinier van het elftal. Een elftal dat verder vooral bestaat uit jonge spelers. Spelers met scorend vermogen. Ongeveer de helft van de spelers heeft er tot vandaag minimaal eentje gemaakt. Gevaarlijkste spelers zijn topscorer Toze (10), Jongsma(8) en Holla (7). Als we de poll op de website moeten geloven zullen een kleine 300 supporters de steun vormen.

NEC
Wat betreft deze statistieken kan NEC niet tippen aan Zwolle. De Nijmegenaren scoorden meer dan twee maal zo weinig en ook de spelers die het netje weten te vinden is minder, topscorer bij ons is Jhon ‘die dikke moet erin’ van Beukering met vijf treffers. Het is dus nog maar zeer de vraag of we ons op mogen maken voor een flinke overwinning zoals in de vorige ronde. Mocht Tim Janssen zijn vizier dit maal scherper hebben staan dan scoort hij tegen de club waar hij zijn eerste treffers maakte in het betaalde voetbal. Dat was in het seizoen 2004/2005, in 11 duels scoorde de lange spits 7 treffers. Bij Zwolle overigens niemand met een rood-zwart-groen verleden.

Geschiedenis
FC Zwolle degradeerde tijdens het seizoen 2003-2004 naar de eerste divisie als gevolg van de behaalde 18e plek. In het uitduel verloor NEC toen met 2-1, eerder dat seizoen werd het thuis een 1-0 overwinning. Een seizoen eerder stond het duel op de voorlaatste speelronde in Nijmegen op de agenda. Hoewel NEC toen de overwinning goed kon gebruiken bleef het 0-0, gelukkig kwam het enkele dagen later toch nog goed.  De laatste ontmoeting tussen beide elftallen dateert van 2006 toen in de voorbereiding een vriendschappelijke pot afgewerkt werd met 2-0 als uitslag. De doelpunten werden toen gemaakt door Jans en Grot. In het bekertoernooi speelde NEC in 1961 tegen het voormalige PEC Zwolle (de voorloper van FC Zwolle). NEC verloor dat duel met 2-0. Hoog tijd voor revanche dus.

Meer statistieken tegen FC Zwolle kan je hier vinden.

Wie er dinsdag aan de aftrap staan is niet helemaal duidelijk, mede vanwege de blessures die Pothuizen en Kivuvu opliepen tegen Twente. Verdediger Muslu Nalbantoglu is geschorst omdat hij in beide voorgaande bekerduels tegen een gele kaart aanliep. Hopelijk heeft NEC de administratie op orde.

Vermoedelijke opstelling: Babos; Aarab, Pothuizen, Wisgerhof, El-akchaoui; Worm, Vadocz, Van Brakel; Holman, Lens en Janssen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan