Stroeve generale repetitie voor NEC

Vandaag in de Gelderlander.

Oefencampagne afgesloten met magere zege op vv Capelle.

NEC heeft zaterdag de oefencampagne afgesloten met een magere 0- 2 zege op vv Capel­le. De doelpunten kwamen van twee invallers: Tim Janssen (48e minuut) en Joël Tshibamba (86e minuut).

Praktisch in zijn eigen achtertuin begon Mario Been in grote lijnen met de basisformatie die het zater­dag ook moet doen in de eerste competitiewedstrijd tegen De Graafschap. Een onverdeeld succes werd dat niet. De eerste keus draai­de stroef en creëerde nauwelijks kansen tegen de stug verdedigen­de zaterdaghoofdklasser.

Lichtpuntje was wel het eerste op­treden van Arek Radomski in het NEC- tenue. Hoewel de Pool zelf niet erg te spreken was over zijn debuut (‘ te veel balverlies’), was hij voordurend aanspeelbaar en liet hij zien dat hij nog altijd over een mooie inspeelpass beschikt.

Radomski werd halverwege afge­lost door Mark van den Boogaart. Het was echter een andere invaller die de ban brak. Tim Janssen schoof de bal op aangeven van Lo­renzo Davids langs doelman He­gie: 0-1. Nadat Jhon van Beukering tegen de binnenkant van de paal had gekopt, mocht diens vervan­ger Joël Tshibamba na een fraaie NEC-aanval voor de 0- 2 eindstand zorgen. Youssef El-Akchaoui stuur­de Saïdi Ntibazonkiza de diepte in. De snelle Burundees gleed langs zijn bewaker en leverde voor één keer een goede eindpass af, waartegen Tshibamba slechts zijn schoen hoefde te zetten.

Ondanks het matige spel van zijn elftal maakt Been zich weinig zor­gen over de competitie-ouverture tegen De Graafschap. „Voor rust creëerden we veel te weinig. Er was onvoldoende beweging en dan zijn wij kwetsbaar. In de twee­de helft ging het een stuk beter, hadden we er een stuk of zeven, acht moeten maken.”

Of hij tegen De Graafschap inder­daad met dezelfde basiself begint als tegen Capelle, betwijfelt Been. „ Zij spelen waarschijnlijk met twee spitsen en dan komt het plaatje er toch net iets anders uit te zien. Bovendien, ik ga er vanuit dat er voor zaterdag nog twee nieu­we spelers bij komen.”

Opstelling NEC: Babos; Dani Fernan­dez, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui; Ki­vuvu (46. Van den Boogaart, Schöne (79. El Kabir), Radomski (46. Janssen); Ntibazonkiza, Van Beukering ( 79. Tshi­bamba) en Davids.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.