Pavlovic wil bij NEC snel aan de slag

Vandaag in de Gelderlander.

NEC moet haast maken met het inlijven van de Servische rechtsbuiten

Predrag Pavlovic, de Servische rechtsbuiten waar NEC al weken op aast, is gisteren einde­lijk in Nijmegen aangekomen. For­meel kunnen beide partijen nog onder de deal uit, maar het moet wel heel gek lopen, wil er nog een kink in de kabel komen.

Bij NEC hadden ze gehoopt dat de nieuwe aanwinst zaterdagmiddag al zou meedoen in de oefenwed­strijd tegen Capelle. Maar de 22-ja­rige jeugdinternational slaagde er niet in op tijd in Nederland te arri­veren. Mario Been zal daarom de komende dagen aan de hand van twee of drie trainingen moeten be­slissen of de duim wordt opgesto­ken of naar beneden gericht. Maar gezien de tijdsdruk (de transfer­deadline op 31 augustus nadert met rasse schreden) hopen ze in De Goffert vurig dat Pavlovic in­derdaad zo goed is als de toege­stuurde rapporten en videoban­den suggereren.

Aan de speler zelf zal het niet lig­gen. Hij staat te popelen om het rood- groen-zwarte shirt aan te trekken. „Voor hoeveel jaar ik wil tekenen? Als het aan mij ligt, voet­bal ik de rest van mijn carrière bij NEC”, vertelt hij met vlammende ogen.

Nadat Pavlovic te horen had gekre­gen dat NEC hem op het oog had, zette hij zijn zinnen op een ver­trek uit Servië. Ook al lag er bij Ro­de Ster een lucratief contract voor hem klaar. „Nederland is het be­loofde land voor jonge spelers. Ik heb daarover uitgebreid met jon­gens als Rajkovic (FC Twente) en Suleymani (Ajax) gesproken. Ook Dejan Govedarica, die bij NEC heeft gespeeld, heeft mij veel ver­teld over Nederland. Alle Servi­sche spelers die hier naartoe zijn gekomen hebben een stap vooruit gezet. Dat wil ik ook.”

Nederland is geen onbekend ter­rein voor Pavlovic. Als junior bij Partizan deed hij mee aan de jeugdtoernooien van Terborg en Den Haag. Vorig jaar maakte hij deel uit van de Servische selectie op het EK tot 21 jaar. Hij speelde de wedstrijd tegen Jong Engeland, die in De Goffert werd afgewerkt. „Een mooi stadion in een mooie omgeving. Het was toen al een beetje een droom hier ooit te mo­gen spelen.”

Pavlovic’ zaakwaarnemer Aleksan­dar Bursac is degene geweest die NEC op het spoor van de aanval­ler heeft gezet. „Ik hoorde dat ze op zoek waren naar buitenspelers. Eind juni, begin juli heb ik de club getipt.” Technisch directeur Carlos Aalbers ging niet over één nacht ijs. Hij won informatie in over Pa­vlovic, onder meer bij Govedarica die vorig jaar assistent-coach was van Jong Servië. En voor de trans­fer zou worden beklonken, wilde Aalbers de nieuwe kracht nog een­maal aan het werk zien tijdens het olympisch voetbaltoernooi. Daar kwam echter niets van terecht, om­dat Pavlovic drie wedstrijden lang op de bank werd gehouden. Burs­ac: „Een politiek spelletje. Predrag was voor het toernooi vaste keus. Maar omdat ze bij Rode Ster wis­ten dat hij in de belangstelling stond van NEC, is er vanuit die club druk uitgeoefend om hem in China niet te laten spelen. Zo gaat dat in Servië.”

Wanneer Mario Been morgen een positief advies afgeeft en Pavlovic de medische keuring goed door­staat, staat niets een verbintenis in de weg. De kans dat de Serviër za­terdagavond al mee kan doen te­gen De Graafschap is echter klein. Hij zal eerst terug moeten naar Bel­grado om een werkvergunning aan te vragen. „Ik wil graag voor NEC voetballen en hoop dat ik er­toe kan bijdragen dat het komen­de seizoen net zo succesvol wordt als het afgelopen jaar”, zegt de spe­ler die niet kan wachten.


Predrag Pavlovic is er klaar voor!                                 Foto: Broer van den Boom

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan