Stad klaar voor Tottenham

Vandaag in de Gelderlander

Stad klaar voor Tottenham

Nijmegen en NEC zijn klaar voor de ontvangst van het elftal van Tottenham en zijn supporters. Naar schatting komen circa 800 Engelse supporters Het Kanaal over. Voor 600 supporters is er plek in het stadion: zij hebben een kaartje. Ze nemen plaats tussen 12.000 NEC-aanhangers.

Voor Engelse supporters zonder toegangsbewijs wordt geen opvang geregeld. Aanvankelijk werd nog gedacht aan een meeting point bij het stadion. Daar zouden ze de wedstrijd live op een groot beeldscherm kunnen volgen. Maar ‘deskundingen’ achten de kans klein dat de Engelsen daar heen gaan. Ze zoeken eerder het centrum op verwachten ze.

Donderdagmiddag is de Grote Markt ook al de verzamelplek van de NEC-supporters. Vanaf half zes trekken ze dan samen op naar het Goffertstadion. De wedstrijd begint om 19.00 uur; de poorten gaan open om half zes. Jan Bluyssen, manager bij NEC, verwacht dat het donderdag een groot feest wordt. De afgelopen dagen is de stad al rood-groen-zwart gekleurd. Zelfs de zwarte toren van FiftyTwoDegrees op Winkelsteegh kleurt donderdagavond in de NEC-kleuren. Alle bezoekers op de Goffertribune vinden bij hun zitplaats een groot rood-groen-zwartplakkaat waarmee ze de tribunes gezamenlijk in NEC-kleuren kunnen omtoveren door het boven hun hoofd te houden. Naast deze ‘Noord-Koreaanse act’ is er ook nog een klepper-actie. Voor alle bezoekers liggen er speciale kleppers klaar, een ‘instrument’ waarmee de AZ-supporters al naam gemaakt hebben.

Drie weken geleden al heeft een delegatie van Tottenham Nijmegen bezocht om afspraken te maken over de begeleiding van de Engelse supporters. De aanhangers van de Londense club hebben de afgelopen jaren nergens problemen veroorzaakt. ”Ze vallen niet op in negatieve zin”, zegt Bluyssen. Georganiseerd komen er drie bussen met Tottenham-supporters. Zij worden begeleid door twintig Engelse stewards. Zelf zet NEC 160 stewards en verkeersregelaars in. De meeste supporters komen op eigen gelegenheid. Naar verwachting arriveren de meeste supporters pas kort voor de wedstrijd. ”De meesten blijven eerst een tijd in Amsterdam hangen, heeft Tottenham ons verteld.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.