De Goffert handmatig sneeuwvrij gemaakt

Vandaag in de Gelderlander

De Goffert handmatig sneeuwvrij gemaakt
Nieuwe circulatiepomp, veldverwarming werkt weer prima.

Het pak sneeuw van het afgelopen weekeinde bezorgt de veldwerkers van het Goffertsta­dion kort voor de kraker tegen Tot­tenham Hotspur een flinke bult werk. Doordat vorige week een van de circulatiepompen de geest gaf, kon de veldverwarming de sneeuwlaag niet aan. En dus ging gisterochtend een ploeg van tien medewerkers, gewapend met sneeuwscheppen en bladblazers, het witte goedje te lijf.

„We kwamen er vorige week ach­ter dat het warme water niet meer rondgepompt werd”, legde stadion­manager Theo van Benthum uit. „Begon het zondag ook nog eens flink te sneeuwen. Zul je altijd zien. Intussen hebben we een nieuwe pomp geïnstalleerd. De veldverwarming doet het nu weer prima.’ Van Benthum wilde zijn mannen maandag al aan het werk zetten. „Maar omdat het ’s nachts flink zou gaan vriezen, hebben we toch maar besloten de sneeuwlaag nog even te laten liggen. Daardoor is het veld lekker zacht gebleven. Vanmorgen zijn ze begonnen de sneeuw af te voeren. Het gaat best snel. We hebben tijd genoeg om het veld in orde te krijgen voor de training van Tottenham.’ Manager Harry Redknapp en zijn selectie trainen morgenavond om zeven uur in het stadion.

Volgens Van Benthum is het beter om de sneeuw handmatig te ver­wijderen, ook al is de gerepareerde veldverwarming best in staat om de sneeuwlaag te doen smelten. „Maar dan krijg je wel een enorme blubberzooi. Een perfect veld heb je alleen ’s zomers. Maar er ligt donderdagavond zeker een accepta­bele grasmat. Het komt goed.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan