Snoyl praat over zijn merkwaardige seizoen

Vandaag op voetbalprimeur.nl

Snoyl praat over zijn merkwaardige seizoen

Dat RKC Waalwijk promotie misliep was vervelend, maar Ferne Snoyl heeft dit seizoen ergere dingen meegemaakt . De linkspoot werd beschuldigd van mishandeling en moest weg bij NEC, tegenover Voetbal Vandaag vertelt hij zijn verhaal.

"Dat ze me zo zwart heeft gemaakt heeft me pijn gedaan", zegt Snoyl over zijn vriendin die bij de politie melding maakte van mishandeling. "Mishandeling is ook een groot woord. Ik heb haar nooit een klap gegeven of bont en blauw geslagen."

Snoyl was overtuigd van zijn onschuld, maar werkgever NEC was dat niet. Zijn toekomst in Nijmegen was over. "Mijn ex heeft contact gehad met iemand binnen NEC. Voordat de politie wist of ik schuldig of onschuldig was, had NEC al geoordeeld. Ik heb me meerdere malen afgevraagd of er geen andere zaken speelden. Ik weet dat het geen enkele zin heeft om daarover na te denken, maar het was wel makkelijk om me zo aan de kant te zetten."

Vechten om zijn plaats bij NEC te behouden was onzinnig volgens Snoyl. Via RKC kwam er echter al snel een nieuwe kans, en daar is hij de club uit Waalwijk nog steeds dankbaar voor. "RKC stond er goed voor in de Jupiler League en ik hield een goed gevoel over aan een gesprek met trainer Zeljko Petrovic en algemeen directeur Henry van der Vegt. Ik ben deze mensen erg dankbaar voor de kans die ze me gegeven hebben."

Dit seizoen moest Snoyl tijdens de beslissende fase van de competitie toekijken met een blessure, maar voor volgend seizoen is er slechts één doel: Promotie. "Ik kan niets garanderen, maar we gaan volledig voor het kampioenschap."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan