Snapt u het nog?

Worden we negende, of toch tiende? Moet Feyenoord de beker winnen of is het toch beter als Roda JC de beker gaat winnen? Op de officiële site kwamen wij de alle mogelijke scenario’s voor de play-offs tegen.

Feyenoord wint de bekerfinale en eindigt in de competitie op plaats 2 t/m 5
Als Feyenoord de bekerfinale wint, heeft de club sowieso recht op het UEFA Cup ticket (UC1), dat gekoppeld is aan de KNVB beker. Als Feyenoord ook eindigt op nummer 2 t/m 5 in de eindstand van de competitie, zullen zij gaan strijden om een plek in de voorronde van de Champions League (VRCL). Als Feyenoord die play-offs ‘wint’ en inderdaad het VR CL ticket krijgt, dan heeft Roda JC als verliezend finalist alsnog recht op het bekerticket (UC1).

ls Feyenoord in de reeks om een plek in de voorronde van de Champions League een play-offronde verliest, is het duidelijk dat zij het UC1 ticket (het bekerticket) ook daadwerkelijk zullen verzilveren. Als Feyenoord het UC1 ticket verzilvert, schuiven er tickets door in de reguliere play-offs en dat betekent dat de nummers 10 t/m 13 van de competitie ook ergens om strijden. Dit kan dus eventueel pas in een latere fase van de play-offs duidelijk worden.

Roda JC wint de bekerfinale en eindigt op plaats 6 t/m 9
Als Roda JC de bekerfinale wint en dus recht heeft op het UC1 ticket, is er voor de club in de play-offs niks meer te winnen, aangezien de nummers 6 t/m 9 strijden om een UC4 ticket. Dat betekent dat de nummer 10 mee zal spelen in de play-offs op de plek van de nummer 9. Als Roda JC als 7e eindigt, krijgt de nummer 8 de plek van de nummer 7, de nummer 9 de plek van de nummer 8 etc. zodat op basis van eindrangschikking ook de wedstrijdindeling plaatsvindt. De laagst geëindigde van de ranglijst tegen de hoogst geëindigde en de op één na laagst geëindigde tegen de op één na hoogst geëindigde van de ranglijst.

De nummers 11, 12 en 13 spelen in dit geval geen play-offs.

Roda JC wint de bekerfinale en eindigt op plaats 10 of lager
Als Roda JC de bekerfinale wint en eindigt op plaats 10 of lager, dan worden er geen play-offs gespeeld door de nummers 10 t/m 13, maar alleen door de nummers 2 t/m 9. Er is dan immers geen doorgeschoven Intertoto ticket voor de nummers 10 t/m 13 meer te vergeven.

Feyenoord wint de beker en speelt voorronde Champions League en Roda JC heeft in de play-offs een UEFA Cup ticket bemachtigd
Dit betekent dat alle wedstrijden van de play-offs op dat moment zijn gespeeld. Roda JC heeft dan als het ware twee UC tickets en dan wordt er één doorgeschoven. Er wordt dan gekeken naar de eindstand ná play-offs (E3 t/m E13), waarbij de op dat moment behaalde tickets (onder de positie van Roda JC) alsnog een plaats worden doorgeschoven.

Lang leve de play-offs!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan